Skip to content

Document Header

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Стефана Стаменковића

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Стефана Стаменковића published on

Најмлађи учесник овогодишње манифестације “Србија у ритму Европе”, члан је тима Врњачке Бање и зове се Стефан Стаменковић. Stefan Stamnkovic

Чињеница је да се финале манифестације “Србија у ритум Европе”, на ком ће наступити основци и средњошколци из 20 општина са подручја Србије, опасно приближило. Исто, тако је чињеница да  се у друштву свих основаца и средњошколаца, који ће покушати да својим талентом на најбољи начин представе своју општину и освоје наклоност публике и жирија, налази и један дечак, који није ни основац, а ни средњошколац. Он још није напунио четири године, а постао је део највеће дечје манифестације у Србији. Његово име је Стефан Стаменковић.

На питање шта би могао да каже о себи, Стефан одговара да највише на свету, ако не рачунамо његове родитеље, сестру Марију и брата Немању, које воли више од свега, воли да се смеје, дружи и да плеше. С обзиром на вратоломије, које изводи на плесном подијуму, а које често изазивају како одушевљење, тако и страх, многи кажу да је он вероватно прво заиграо, па тек онда проходао.  Према томе, чим чује музику, он је одмах на ногама.

Са своје непуне четири године, наступио је на многобројним плесним такмичењима, с којих се враћао с медаљама и признањима. Осим у соло конкуренцији, наступао је и са плесним удружењем “М.Н.С – Моји анђели”, чији је члан, а такође и са сестром Маријом и братом Немањом, који је такође члан тима Врњачке Бање за  манифестацију “Србија у ритму Европе”, која се одржава у Ћуприји 19. јуна 2016. године,  са почетком у 17 часова и директним преносом на Другом програму РТС-а.

Иако је “Србија у ритму Европе” такмичење које окупља ученике основних и средњих школа, у њиховом друштву се нашао и мали Стефан, а како је до тога дошло, сазнајемо из његове приче.

“Ја сам на аудицију која је била у бисокопу дошао са мамом, која је пратила бату и секу. Ја много волим музику и чим је кренула нека песма, ја сам морао да устанем и да почнем да играм. Многе дечаке и девојчице који су ту били нисам познавао и играо сам у близини моје маме, бате и секе. Е, онда су позвали мог бату да изађе да игра. Како сваког дана кући и на тренинзима играм с њим брејк, мислио сам да и ту треба да кренем с њим. Тако смо се на сцени нашли  бата и ја и показали заједно, као и много пута пре, шта најбоље умемо да радимо, да играмо. Сви су нам аплаудирали, а чика који се зове Игор и који је прозивао све дечаке и девојчице да играју рекао је да сам ја “чудо од детета”, јер сам без проблема изводио неке плесне кораке, које многи старији и искуснији плесачи неуспевају”, каже нам мали Стефан.Srbija u ritmu Evrope

Продукција РТС-а том приликом направила је изузетак и међу онима који су прошли аудицију, прочитано је и име Стефана Стаменковића, који још није ученик неке школе.

“Ја се само сећам да су ме бата и сека који су прошли аудицију, ухватили за руке и рекли да идемо на сцену, док су сви у публици аплаудирали. Сви који смо били ту на сцени били смо радосни, срећни и насмејани, док су нас фотографисали”, присећа се Стефан.

Иако иза себе има наступе на такмичењима, као и на концерту Драгане Мирковић, пред више хиљада људи, сваки нов наступ очекује с великим узбуђењем.

“Једва чекам када ћемо играти у Ћуприји, на манифестацији “Србија у ритму Европе”. Волео бих да ми, Врњачка Бања, победимо”,  каже нам Стефан, ког ћете, као и остале из тима Врњачке Бање моћи да гледате и бодрите, у недељу 19. јуна 2016. године, од 17 часова, на РТС 2, када ће се из Ћуприје, која је прошле године победила, преносити манифестација “Србија у ритму Европе”. Том приликом за децу Врњачке Бање, гласаће се слањем поруке ПЕСМА 19, на број 4441.

Текст: Срђан Удовичић

 

 

Фото: Милан Митровић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial