Skip to content

Document Header

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Тијану Стојковић

Србија у ритму Европе – Представљамо вам Тијану Стојковић published on

Место у тиму Врњачке Бање, за манифестацију “Србија у ритум Европе”, захваљујући свом таленту за плес, нашлa је и Тијана Стојковић. Tijana Stojkovic
За финале манифестације “Србија у ритму Европе”, које ће захваљујући прошлогодишњој победи деце из Ћуприје бити одржано 19. јуна 2016. године,  у њиховом граду, са нестрпљењем очекује и Тијана Стојковић, чланица тима Врњачке Бање. Тијана Стојковић, која је недавно прославила свој осамнаести рођендан, ученица је Врњачке гимназије. За себе каже да је уметничка душа, а осим плеса, у слободно време воли да црта и слика. Без даха остаје док чита детективске и криминалистичке романе, тако да већи број дела “краљице мистерија” Агате Кристи, заузима место у Тијаниној бибилотеци. Истиче да је праведна, дружељубива, да воли да помогне другима, док њена млађа сестра и најбоља другарица тврде да даје дивне љубавне савете. За своје двориште каже да је мини зоо врт, јер су у њему свој кутак нашли мачка, пас, зечеви, голубови, као и птичица којој је Тијана наденула име “Друже”. Ако постоје имена Владо и Бато, зашто не би могло и Друже?! Музика је покреће, а које ће се песме наћи на њеној плеј листи свакако зависи од тренутног распложења. Ипак, када излази с пријатељима, сматра да је најбољи провод уз Ђанија, јер тренуци проведени са драгим особама остају у сећању целог живота. Жеља јој је да скочи из авиона падобраном, а својим највећим успехом сматра то што су јој рекли да је другарица, сестра, ћерка и унука коју би свако пожелео.  Наводи да јој је поред тврдоглавости мана то што често касни и што како каже “има бушне руке”. На сву срећу, па је Тијана задужена за плес у тиму Врњачке Бање, јер да пева, микрофон би сигурно у току наступа завршио на поду.

Srbija u ritmu EvropeИако је први пут за манифестацију “Србија у ритму Европе” чула пар дана пре него је аудиција одржана у Врњачкој Бањи, сама помисао да буде део једног таквог пројекта учинила јој се занимљивом.                                      “Морам признати да за манифестацију “Србија у ритму Европе” нисам знала, све до тренутка док професори у школи нису почели да причају о истој. Села сам за рачунар и изгуглала доста занимљивих информација. Сам концепт манифестације, која пропагира другарство, толеранцију, интеркултуралност, поштовање људских права, а пре свега подстицање, развијање и очување младих талената у Србији, ми се јако допао. Желела сам да одем корак даље, да постанем део овог пројекта, веровала сам у себе и успела”, каже нам Тијана Стојковић.

Иако на аудицији није имала трему, Тијана признаје да је трему ипак осетила док је чекала са осталим члановима тима Врњачке Бање да сазна коју амбасаду су добили, односно уз коју ће песму наступити.

“С обзиром да обожавам француски језик, негде сам се потајно надала да ћемо добити Француску. Међутим, наше комшије из Александровца су добиле Француску, док је нама припао Израел. Песму коју смо добили и уз коју ћемо наступити 19. јуна у Ћуприји, врло брзо сам заволела, посебно зато што поседује неку мистичност. Ми, деца или тим Врњачке Бање вредно вежбамо и сигурна сам да ћемо сви заједно дати свој максимум. Пласманом се нећу оптерећивати. Оно што је најбитније то је да сам током претходних месеци, колико трају припреме стекла неколико нових пријатеља, с којима ћу се сигурно дружити и када ова манифестација буде готова. Наравно, ако победимо и као награду добијемо седмодневни одлазак у Израел, дружење нам је загарантовано. Хахахаха… Ако вам се наш наступ и не допадне, онда бар гласајте за другарство, слањем смс поруке ПЕСМА 19, на 4441, 19. јуна 2016. године, када ће од 17 часова бити директан пренос на Другом порграму РТС-а”, поручује Тијана Стојковић.

Текст: Срђан Удовичић

Фото: Милан Миторвић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial