Skip to content

Document Header

„СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“: ВРЊАЧКА БАЊА ПРВА ПО ОЦЕНИ ЖИРИЈА

„СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“: ВРЊАЧКА БАЊА ПРВА ПО ОЦЕНИ ЖИРИЈА published on

Врњачка Бања је 21. и 22. јуна 2019. године, била домаћин дечје манифестације „Србија у ритму Европе“, која је ове године окупила учеснике из 24 града и општина Србије, а који су певали на језицима земаља Европе, Израела и Аустралије.

Велико финале које је емитовано на ТВ ПРВА, отоврили су Гоца Тржан и Игор Карадаревић, након чега су уследили наступи младих талената из Србије: Нови Пазар (Норвешка), Босилеград (Грчка), Сремска Митовица (Кипар), Врбас (Русија), Краљево (Француска), Крагујевац (Израел), Суботица (Украјина), Врање (Турска), Младеновац (Италија), Сомбор (Хрватска), Владичин Хан (Малта), Лапово (Финска), Горњи Милановац (Шведска), Бач (Португал), Ћуприја (Аустрија), Бачки Петровац (Шпанија), Сурдулица (Данска), Панчево (Бугарска), Лесковац (Белгија), Оџаци (Аустралија), Нова Црња (Немачка), Врњачка Бања (Србија), Апатин (Холандија), Жабаљ (Словачка).

Поздравна реч Бобана Ђуровића, председника општине В. Бања

Након наступа свих учесника обратио се и председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, који је поздравио све присутне, међу којима су били представници амбасада, градова и општина, а деци такмичарима поручио да су управо они наша будућност, за коју радимо и стварамо и да су без обзира на крајњи резултат сви они победници.

По оцени жирија 24 града и општине Србије, са 402 поена прво место су освојили представници Врњачке Бање, који су бранили боје Србије песмом „Луди летњи плес“. Жири је на друго место ставио Краљево, односно Врање који су скупили 368 поена. Највећу наклоност публике која је гласала СМС-ом добио је Младеновац, док се Бач нашао на другом, а Босилеград на трећем месту. На СМС гласању представнции Врњачке Бање заузели су 17. место.

Тим В. Бање са координатором Срђаном Удовичићем

Збиром гласова жирија и публике, прво место припало је Врању, друго Босилеграду, а треће дебитанитима, представницима Сурдулице. Врњачка Бања се у коначном скору нашла на 9. месту.

– За разлику од претходних година, ове године смо као тим знатно опуштеније ушли у такмичење, јер смо већ победили, и циљ нам није био резултат, већ да будемо добри домаћини. Нико не може оспорити да наши представници поседују таленат и квалитет, али смо сви ипак били изненађени 1. местом од стране жирија 24 града и општине. Том резултату сигурно је допринео и однос наше локалне самоуправе према представницима других градова и општина, који нису крили одушевљење и задовољство оним што су видели у Врњачкој Бањи. Те њихове речи, а и подршка коју су пружили тиму Врњачке Бање, потврда су да смо заиста били добри домаћини, а и многи од учесника, њихови родитељи, навијачи, који су први пут били у Врњачкој Бањи рекли су да после ове посете обавезно морају доћи поново, само што ће дуже остати, изјавио је Срђан Удовичић, координатор Општине Врњачка Бања, по завршетку, овог јединственог такмичења.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial