Skip to content

Document Header

СТАБИЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА

СТАБИЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА published on

Епидемиолошка ситуација се свакодневно прати а рад Ковид амбуланте у Новом Селу сада прати  радно време  Дом здравља

О епидемиолошкој ситуацији протеклог месеца, грађане Врњачке Бање редовно је у свом обраћању извештавала директорка врњачког Дома здравља др Весна Малићанин. Почетком августа месеца број позитивних на Ковид-19  био је већи али се до краја месеца ситуација стабилизовала па је тако 29. августа у Врњачкој Бањи било десет пацијената позитивних на Ковид.

– Овај пад броја оболелих смо и очекивали и то је резултат неког вида сарадње са нашим суграђанима и гостима када смо говорили о превентивној заштити, о прописаним мерама, да носе заштиту и да поштују дистанцу, тако да смо захваљујући  томе дошли до бројке од десет позитивних  на Ковид. Сви пацијенти имају лакшу клиничку слику, у добром општем стању су и свакодневно смо са њима у контакту. Од 20. августа имали смо 70 урађених PSR тестова и 138 серологије а од тога само су четири позитивна резултата. Епидемиолошка ситуација се свакодневно прати а рад Ковид амбуланте у Новом Селу сада прати  радно време  Дом здравља, дакле преко недеље радно време је до 21 сат а викендом до 12 часова, рекла је директорка Дома здравља др Весна Малићанин.

Она је апеловала на Врњчане и све оне који долазе у Дом здравља да прођу кроз дезинфекциони тунел  и приликом уласка и приликом изласка, да користе маске и да држе дистанцу.

– У протеклом периоду апеловали смо на све да се придржавају прописаних епидемиолошких мера па је све то заиста уродило плодом и зато у једном туристичком месту као што је Врњачка Бања имамо само десет позитивних пацијената тако да је епидемиолошка  ситуација потпуно под контролом. Што се тиче рада рентген службе и АТД-а они су још увек само у служби Ковид пацијената. Очекујем да ћемо  у наредном периоду тачније у септембру  вратити  рентген службу и за наше суграђане којима је неопходна ултразвучна дијагностика а поготову за пацијенте са малигним обољењима, рекла је др Весна Малићанин.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial