Skip to content

Document Header

Сусрет тима “Врњачка Бања у ритму Европе” и aмбасадора Кипра

Сусрет тима “Врњачка Бања у ритму Европе” и aмбасадора Кипра published on

На недавно одржаном такмичењу “Србија у ритму Европе”, партнер Врњачкој Бањи био је Кипар. То је подразумевало да током шестомесечних припрема вокали из тима Врњачке Бање савладају грчки језик, а плесачи кораке, како би на најбољи начин представили кипарски хит “Femme fatale”, који у оригиналу изводи велика кипарска певачка звезда Евдокиа Кади. Наравно, уз велики рад и труд, успех није изостао. Врњачки тим је у финалу освојио високо треће место.v.b.evropa

Његова Екселенција Константинос Елиадес, aмбасадор Кипра у Србији,  боравио је од 15-17. септембра, у незваничној посети Врњачкој Бањи. Одмор је искористио да се састане и са девојкама које су Врњачку Бању и Кипар представљале на манифестацији “Србија у ритму Европе”, у јуну месецу.

Амбасадор је викенд провео у хотелу Соларис, где се и састао са децом која су на манифестацији “Србија у ритму Европе” бранила боје Кипра и Врњачке Бање.

“Желео бих да се захвалим Врњачкој Бањи на гостопримству. Оно што ме посебно радује то је сусрет с децом која су моју државу представљала на манифестацији Србија у ритму Европе. Ја сам већ четврти пут у Врњачкој Бањи и увек је задовољство бити овде. Оно што могу рећи, то је да ћемо се ускоро поново видети, када будем донео поколне који стижу с Кипра, а који су специјално наручени и направљени за девојке из Врњачке Бање, које су наступиле на манифестацији “Србија у ритму Европе”, истакао је Константинос Елиадес, aмбасадор Кипра у Србији.

Највеће дечје музичко такмичење на овим просторима “Србија у ритму Европе” или дечја Евровизија у Србији, како га још називају, следеће године слави јубилеј, десет година постојања.

“Оно што могу рећи, то је да ће и следеће године у Нишу, на финалу манифестације “Србија у ритму Европе, наступити деца двадесет градова и општина из целе Србије. И следеће године ћемо се дружити с децом из Врњачке Бање, с обзиром да је председник општине Врњачка Бања, господин Бобан Ђуровић,  одмах након финалног концерта, који је био у Сомбору крајем јуна месеца, потписао уговор о учешћу Врњачке Бање на манифестацији “Србија у ритму Европе”. Ово је само још један показатељ како локална самоуправа брине о својој деци и талентима које Врњачка Бања поседује”, навео је Игор Карадаревић, извршни директор “Ритма Европе”.

У опуштеном разговору, девојке тима Врњачке Бање, још једном су се захвалиле aмбасадору Кипра на подршци коју им је пружао током такмичења и нагласиле да им је “Србија у ритму Европе” омогућила да постану богате за једно прелепо искуство, али и за много нових пријатеља из свих градова и општина које су се такмичиле на овогодишњој манифестацији “Србија у ритму Европе”.

С.У

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial