Skip to content

Document Header

Свечана академија на Факултету за ХИТ

Свечана академија на Факултету за ХИТ published on

Дан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, обележен је Свечаном академијом одржаном 21. априла.cvijanovic

Свечаности су присуствовали ректор Универзитета у Крагујевцу, декани и продекани факултета, представници локалне самоуправе, представници јавних предузећа и установа, студенти и родитељи студената.

На почетку смо слушали  две химне – „Боже правде“ и „Gaudeamus igitur“, студентску химну у извођењу хора „Абрашевић“ са диригентом Милутином Предолцем. Потом је добродошлицу присутнима пожелео проф. др Драго Цвијановић, декан Факултета у Врњачкој Бањи.

– У име свих студената и запослених, желим да вас поздравим. Наш факултет је отворен већ седам година за све, за сваког ко жели да стиче знање. Ове године кандидати ће моћи да конкуришу за још један студентски програм, гастрономију. Овај Факултет је препознат по пракси, наша деца иду и ван  граница наше земље на праксу и ми смо веома поносни на ту чињеницу. Додао бих да ми од општине Врњачка Бања имамо заиста велику подршку  и хвала вам на томе председниче Ђуровићу. Захваљујући вашој подршци ми више нисмо подстанари,  ово је сада наша зграда. Успели смо да завршимо реконструкцију дела крова, реновирана је студентска служба, сређене су професорске канцеларије. Морамо ићи даље, треба да обезбедимо простор где ће студенти гастрономије имати практичан део наставе, рекао је декан.hor

Испред Универзитета у Крагујевцу обратио се проф. др Слободан  Арсенијевић, ректор, који је рекао да је Факултет за хотелијерство и туризам посебан по томе што је локална самоуправа Врњачке Бање увек ту када нешто затреба, решавала је и више од очекиваног. За поштовање је и то што је овај Факултет све више присутан на међународној сцени.

Присутнима се обратио и председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.b.djurovic

– Велика је част што могу да вас поздравим у име општине Врњачка Бања. Честитам запосленима и студентима Дан Факултета. Поносан сам што данас говорим као председник Општине и што из године у годину овај Факултет броји све више студената и што је интересовање за вашу установу све веће и веће. То је добар показатељ  квалитета вашег рада протеклих седам година. Ми смо  последњих неколико година следећи пут претходника, пре свега господина Родољуба Џамића  који је  иницијатор оснивања факултета, успешно  трасирајући пут наше Општине, дошли до тога да се у Врњачкој Бањи данас, после улагања у инфраструктуру и туристичке атракције, стварају услови за долазак великих  хотелијера који купују хотеле, који подижу категоризацију наше Општине и који стварају услове  за ваше запослење, рекао је Ђуровић.ilijov.

Повељу Факултета за хотелијерство и туризам за изузетан допринос његовом развоју и раду добили су професор емеритус Радослав Сенић, први декан Факултета и проректор др Јерослава Живанић.

Дан Факултета је прилика да се најбољи студенти награде – Емилија Бракус је добила награду зато што је испите из прве године дала са просечном оценом десет, а такав успех постигла је и Тамара Алексић на другој години.

Студентима основних академских и мастер студија, који су дипломирали у 2017. години, свечано су уручене дипломе.

У културном програму на свечаности су наступили, поред хора „Абрашевић“, ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац” из Краљева, студенти Филолошко-уметничког факултета из Крагујевца и чланови драмске секције Факултета за хотелијерство и туризам.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial