Skip to content

Document Header

СВЕЧАНА ДОДЕЛА ДИПЛОМА МАТУРАНТИМА

СВЕЧАНА ДОДЕЛА ДИПЛОМА МАТУРАНТИМА published on

УГОСТИТЕЉСКО-ТУРИСТИЧКА ШКОЛА СА ДОМОМ УЧЕНИКА

Најсвечанији дан Угоститељско-туристичке школе, дан када су свечано уручене дипломе матурантима генерације 2000. – 2001. године организован је у Конгресном центру Хотела „Цептер“, 18. јуна. У школској 2018/19-ој години матурирало је 177 ученика. Ученик генерације свих образовних профила трећег степена је Јован Марковић, а ученик генерације свих образовних профила четвртог степена је Милица Себић.

– Још једна успешна школска година је за нама, за нас у Школи врло важна, јер је јубиларна, седамдесета. На упису у први разред ова генерација је бројала 240 ученика, а данас њих 177-оро узима диплому о завршеном школовању. Можда ова статистика није похвална, али је то можда индикатор да не може свако да понесе диплому наше школе иза које стоји знање, вештина и став доброг угоститељско-туристичког радника. Успех наших ученика сигурно не би могао да буде да није сјајних наставника који реализују наставу, као и одељењских старешина: Марија Ђурађевић, Немања Милосављевић, Милош Чолић, Јасна Видаковић, Тамара Стојковић, Наталија Зиброва Ђуракић, Далибор Миодраговић и Емилија Косовац.

Драги матуранти, желим вам блиставу будућност и сјајну каријеру, рекла је директорка УТШ Јелена Спасојевић.

Честитке матурантима, путем телеграма, упутио је Бобан Ђуровић, председник општине: „Матурантима који одлазе на даље школовање желим пуно среће и успеха у даљем раду са жељом да се након стечених нових знања врате у своје место и допринесу даљем развоју Врњачке Бање са новим идејама и новом енергијом. Матурантима који ће већ овог лета започети свој радни век желим пуно успеха у стицању професионалних искустава, захваљујући одличном образовању и пракси коју су стекли похађајући једну од најнаграђиванијих стручних школа у Србији и региону. Општина Врњачка Бања ће и у наредном периоду реализовати велике инвестиционе пројекте који ће допринети отварању нових радних места и тиме омогућити да свако од вас има шансу да пронађе свој пут и да безбрижно планира своју будућност у свом месту.“

Телеграм са честиткама упутила је и Бојана Маринковић, руководилац Школске управе у Краљеву. Ученици УТШ извели су пригодан културно уметнички програм. Директорка Јелена Спасојевић уручила је награде ученицима који су ове школске године на разним такмичењима у Србији и Европи освојили златна, сребрна и бронзана одличја. Заслужена признања добили су и ученици генерације: Димитрије Јанићијевић, конобар, Јован Марковић, кувар, Јасмина Ивановић, посластичар, Милица Себић, туристички техничар и Милан Шибак, кулинарски техничар, као и ученици генерације свих образовних профила трећег и четвртог степена су Јован Марковић и Милица Себић која је понела и ласкаву титулу ученика генерације Угоститељско-туристичке школе са домом ученика за школску 2018/19. годину.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial