Skip to content

Document Header

Свети Сава прослављен у ОШ “Бане Миленковић”

Свети Сава прослављен у ОШ “Бане Миленковић” published on

 Дан Светог Саве је, 27. јануара свечано обележен у ОШ „Бане Миленковић“.Sveti Sava u OS Bane Milenkovic 2

Након што је свештеник Жарко Денчић обавио чин сечења славског колача директорка Снежана Шпировић обратила се присутнима пригодним говором.  Том приликом захвалила је Општини Врњачка Бања за награде које традиционално додељује, на Светог Саву, ученицима и наставницима, за резултате остварене на школским такмичењима.

Као и увек за осмишљавање и организацију приредбе био је задужен тим наставника. Припремљен је занимљив и богат културно-уметнички програм сачињен из најлепших музичких композиција и стихова у част Светог Саве. У програму су се преплитали подаци и поучне приче о животу светитеља са духовитим репликама које дочаравају атмосферу у нашој савременој породици. Чланови драмске секције су маестрално обавили поверене глумачке задатке. На забаван начин подсетили су све присутне на најзначајније аспекте лика и дела нашег првог учитеља. Приредба је затворена врло запаженим фолклорним наступом ученика ове школе – прво је наступила млађа, а потом старија фолклорна група.Sveti Sava u OS Bane Milenkovic 1

Овогодишњи колачари биле су породице  Ивана и Дејана Јеринића, који су обезбедили изузетно богато послужење, а  сви су били позвани да се послуже. Дужност колачара од браће Јеренић преузела је Данијела Николау.

Новоселци су, може се рећи имали најлепшу прославу Светог Саве јер су тог дана у ОШ „Бане Миленковић“ окупили и млади и стари да се радују и подсете на дела нашег великог светитеља. Наставници су укључујући велики број ученика припремили пригодну приредбу, за коју им упућујемо речи хвале.

М.В.

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial