Skip to content

Document Header

СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ published on

Свечаност поводом Светског дана добровољних давалаца крви, 14. јуна одржана је у Великој скупштинској сали. Општинска организација Црвеног крста Врњачка Бања добровољним даваоцима уручила је признања и награде, у присуству активиста Црвеног крста, привредника и представника јавних установа и предузећа.

Чланови УК „Врњачки вез“, певачка секција отпевала је за почетак српску химну „Боже правде“, а касније смо чули и песме „Ово је Србија“, „Месечина, а ја зовем прело“ и „Не варај ме душо“.

Др Весна Малићанин, председница Црвеног крста Врњачке Бање, позвала је присутне да минутом ћутања одају пошту преминулим даваоцима крви а потом је упутила речи захвалности свим даваоцима крви и честитала Светски дан добровољних даваоца.

Драган Миленковић, председик Координационог одбора добровољних давалаца известио је присутне о активностима овог Одбора у протеклих годину дана.

  – Пошовани даваоци, поштовани активисти, драги гости, желим да вас поздравим  и честитам Дан ДДК и изразим најдубље поштовање у жељи да обезбедимо довољне количине крви и да крв чека пацијента, а не пацијент крв. Подсетио бих на принципе да се крв даје анонимно, добровољно и бесплатно, рекао је Миленковић.

 Уследио је најсвечанији део – уручење захвалница и признања за прво давалаштво, затим за пет, десет, двадесет, тридесет пет, педесет, седамдесет пет и сто давања.

За сто давања признање је уручено Драгошу Подовцу. Он је давалац и дугогодишњи активиста Црвеног крста који настоји да Новоселце активира и уведе у најхуманију породицу. Драгош Подовац се у име свих награђених захвалио на признању. Ми му упућујемо честитке са жељом да буде здрав и да досегне до још неког јубилеја у давалаштву.

            М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial