Skip to content

Document Header

Сви порези за грађане на једном месту од 2019. године

Сви порези за грађане на једном месту од 2019. године published on

Сви порези за грађане биће обједињени до краја године и моћи ће да се измире електронски на “једном порталу, на један клик”, речено је  на састанку Канцеларија за информационе технологије и еУправу, одржаном 8. маја, са представницима градова и општина, којима је представљен јединствен информациони систем локалних пореских администрација.komp. 1
Директор Канцеларије за ИТ Михаило Јовановић је, у Палати Србија, подсетио да је измењен Закон о пореском поступку и пореској администрацији и да је рок за локалне самоуправе 31. децембар да уведу јединствен информациони систем за плаћање пореза.Тај систем треба да донесе значајна олакшања, пре свега, нашим грађанима. Идеја је да грађани на један клик преко једног портала имају увид у стање свих својих пореских обавеза на територији целе Србије, али и да други државни регистри и органи могу да користе ове информације из овог регистра”, навео је Јовановић.
Он је рекао да ће држава помоћи општинама и градовима у увођењу тог система и да ће Швајцарска донирати средства за ту намену.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial