Skip to content

Document Header

Треће место за Врњачку Бању на манифестацији “Србија у ритму Европе”

Треће место за Врњачку Бању на манифестацији “Србија у ритму Европе” published on

Пре годину дана у Ћуприји, деца Сомбора су однела победу на манифестацији “Србија у ритму Европе” и тиме свој град делегирала за домаћина ове манифестације, која постоји већ девет година.deca vrnjacke banje

Дечја Евровизија у Србији, како је називају, у Сомбору  је од 24-25. јуна окупила децу из 20 градова и општина Србије, која су кроз песму и игру представљала своје локалне самоуправе, али и Амбасаде Европе у Београду.

У недељу 25. јуна, “Србија у ритму Европе” добила је победника за 2017. годину, али и домаћина ове највеће дечје музичке манифестације на овим просторима, 2018. године. Збирно највише поена који су стигли кроз СМС гласове гледалаца и гласове жирија имао је Ниш.  Учесници из Ниша имали су за партнера Амбасаду Турске. Друго место припало је Суботици и Португалији, док се на високом трећем месту нашла Врњачка Бања, чији је партнер била Амбасада Кипра. Двочасовно музичко такмичење из Сомбора преносила је ПРВА ТВ, а спортски центар Мостонога био је препун навијача, који су подржавали своје представнике.ritam evrope

Наших шест врњачких принцеза, Милица Ћирић, Катарина Богићевић, Ања Свилановић, Ивона Ивановић, Теодора Стаменковић и Марија Стаменковић оставили су одличан утисак, чему у прилог говори и чињеница да је представнице Врњачке Бање, стручни жири ставио на друго место. Број приспелих СМС гласова био је довољан за 11. место, што је у укупном пласману значило да Врњачкој Бањи припада треће место и бронзана медаља.

Иза врњачких представница је шест месеци интензивног рада, где су током припрема знатно усавршиле своје певачке способности уз професора певања Мишу Крстића, односно плесне кораке уз професора Миодрага Цветковића.

Из Сомбора у ком су себе и Врњачку Бању представиле на најбољи могући начин, носе само лепе утиске и нова пријатељства која су оствариле са децом из различитих крајева Србије.

 

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial