Skip to content

Document Header

ТРИАТЛОНЦИ ВЕРА И ЛУКА ПОНОС ВРЊАЧКЕ БАЊЕ

ТРИАТЛОНЦИ ВЕРА И ЛУКА ПОНОС ВРЊАЧКЕ БАЊЕ published on

Посебно ми је драго што СТУ негује и развија младе такмичаре, нове наде Србије, који ће кад тад заблистати на светском нивоу, рекао нам је Лука Јанковић.  

Свечаност проглашења победника СТУ Купа 2019 одржана је 17. децембра у Хотелу „Crowne Plaza“ у Београду, у организацији Српске триатлонске уније. СТУ Куп обухвата 13 такмичења одржаних 2019. године у Србији. Луки Јанковићу победничко признање уручила је Марија Десивојевић Цветковић, председница Српске триатлонске уније. Наиме, Лука је најбољи триатлонац у Србији у категорији Age1, у конкуренцији од 51-ог такмичара.

– Поносан сам на резултате које сам остварио у овој години, поготово имајући у виду да сам се такмичио у неадекватним условима. Триатлон као сложена спортска дисциплина прави је изазов, троструки изазов. Тренирам тек годину и по дана. Потрудићу се да постигнем још боље резултате у 2020. години. Посебно ми је драго што СТУ негује и развија младе такмичаре, нове наде Србије, који ће кад тад заблистати на светском нивоу, рекао нам је Лука Јанковић.  

Вера Црноглавац, млађа кадеткиња освојила је друго место на СТУ Купу 2019. године. Рођена је 2007. године у Београду, иде у 6. разред ОШ „Јосиф Панчић“ у Београду, одличан је ђак, а спортом се бави од своје четврте године. У триатлону је од 2014. године. Свој први акватлон је урадила са 7 година где је испливала на отвореној води 200m и истрчала 800m. Тренира у СК „Спортикус“ са тренером Александром Дмитровићем и члан је Кампа за перспективне триатлонце у организацији тренера и судије Људмиле Медан. Триатлон обожава и како каже она „Триатлон је стил живота“. Ове године је по први пут учествовала и на међународним такмичењима и на Охриду освојила златну медаљу у својој конкуренцији. Награду за постигнуте резултате у овој години, јој је уручио члан УО СТУ Слободан Радоичић.

– Ја сам из Врњачке Бање. Гимназију сам завршила у Врњачкој Бањи, а моји родитељи живе у Митровом пољу на Гочу. Из Бање сам отишла 1997. године, али баш често долазимо у Бању, рекла нам је Бисерка Црноглавац, Верина мама.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial