Skip to content

Document Header

Трибина на Факултету за хотелијерство и туризам

Трибина на Факултету за хотелијерство и туризам published on

У години јубилеја 150. година организованог туризма у Врњачкој Бањи, у Свечаној сали Факултета за хотелијерство и туризам, 25. маја одржана је трибина на тему органске пољопривреде – „Органска пољопривреда – могућност развоја у функцији унапређења туристичке понуде Врњачке Бање“, а  у организацији Комисије за пољопривреду Општине Врњачка Бања, Академијског одбора за село САНУ, Факултета за ХИТ, Задружног савеза Србије-Београд, ПССС Краљево.tribina fak.

Трибина је подстицај развоју органске пољопривреде и зелене економије у региону Врњачке Бање кроз производњу здравствено безбедне хране уз рационално коришћење природних ресурса кроз очување биодиверзитета уз заштиту животне средине са могућношћу запошљавања младих.tribina

У реализацији ове трибине помогли су Угоститељско туристичка школа са Домом ученика у Врњачкој Бањи, Земљорадничка задруга „Еко бразда“ из Новог Села, Винарија „Грабак“ и Ракија „Дана“ из Врњачке Бање.

Предавачи су били професори са Пољопривредног факултета из Земуна, Факултета за биофарминг,  Бачка Топола,  инжењери из Пољопривредне  стручне и саветодавне службе Краљево, као и сами произвођачи здраве хране.ttribina 2

Трибину су отворили Жарко Марковић, председник Комисије за пољопривреду испред општине Врњачка Бања, и проф. др Драго Цвијановић, декан Факултета за ХИТ.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial