Skip to content

Document Header

Трибина о првој помоћи у Црвеном крсту

Трибина о првој помоћи у Црвеном крсту published on

У Клубу ОО Црвеног крста Врњачка Бања 14. новембра одржана је трибина о првој помоћи.tribina-crveni-krst

–У Црвеном крсту је веома значајна наша активност која се тиче прве помоћи. Ми имамо намеру да у Гимназији и УТШ формирамо екипе прве помоћи, уз помоћ професора, тако што бисмо уз практичне вежбе и теорију, образовали лица из области прве помоћи. Након завршене обуке организовали бисмо Општинско такмичење да би најбоља екипа учествовала на Регионалном такмичењу и евентуално и на Републичком, рекао је Слободан Дишовић, секретар ОО ЦК В. Бања и најавио трибину на тему борбе против сиде 1. децембра и Свечану академију 5. децембра на Међународни дан волонтера.

–Пружање прве помоћи је актуелно 365 дана у години. Ми немамо медицинску школу. Желимо да направимо више екипа прве помоћи, да се такмичимо и повежемо и сарађујемо са нашим групацијама из других земаља.

Основни циљ пружања прве помоћи је да се унесрећеној особи уклони угроженост живота. Моји ученици, као волонтери Црвеног крста пружали су прву помоћ на овогодишњој и прошлогодишњој манифестацији „Lovefest“, рекла је Ивана Радивојевић, професор историје и координатор за обуку.

Волонтерска искуства присутнима су укратко пренеле гимназијалке Софија Аћимовић, Вишња Миленковић и Невена Јаћимовић која је приликом једногодишњег боравка у Америци била у прилици да се упозна са њиховим начином обуке и функционисањем.

Светлана Магделинић, професор психологије позвала је присутне ученике да заједно развијају хуманост како би сви били бољи људи и евоцирала успомене када је пре 40 година била учесник такмичења из пружања прве помоћи у Пионирском граду у Београду.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial