Skip to content

Document Header

Трибина Општинског одбора Српске напредне странке

Трибина Општинског одбора Српске напредне странке published on

Проширени састав Општинског одбора Српке напредне стране Врњачка Бања организовао је 13. јуна у сали Биоскопа трибину којом су поред Бобана Ђуровића, председника ОО СНС В. Бања и Ивана Радовића, потпредседника ОО СНС В. Бања председавали и Миленко Јованов, потпредседник СНС, Крсто Јањушевић, народни посланик СНС и Небојша Симовић, начелник Рашког управног округа.Tribina SNS e

Ђуровић је поднео извештај о раду Општинског одбора СНС В. Бање. Састанку су присуствовали чланови ОО, председници савета, представници Омладине СНС и радни тимови на терену за спровођење избора.

– Још увек траје анализа рада општинских и градских одбора, али, оно што је дефинитивно, то је да је Општински одбор, општинско руководство у Врњачкој Бањи са Бобаном на челу изузетно добро оцењено и то је порука на коју треба да будете поносни. Видите на каквим је искушењима Србија зато што се Александар Вучић дрзнуо да води Србију на начин да води једну политику која је најбоља за Србију и политику о којој ће да одлучује народ и грађани Србије. И онда имате синхронизовану акцију саплитања од стране оних којима је најбитније да напуне своје џепове а да испразне ваше. Од оних протеста малинара којима су допринели пружајући им разне дезинформације до ових застоја у саобраћају и козна шта ће им све пасти на памет зато што су им пале огромне паре на њихове банковне рачуне, рекао је у свом обраћању Крсто Јањушевић.

– Када имате Општински одбор који функционише на начин на који ваш функционише, заиста нема потребе да се губи време и да се прича о томе како и шта још додатно треба да се ради. Оно што је пред нама, то су озбиљни изазови и зато морамо да радимо и више и јаче, морамо да чувамо страначко јединство, морамо да покажемо свакоме да је Српска напредна странка јака, одлучна и да не мисли да одустане од тога да у наредном периоду побеђује за Србију, да подиже Србију и да на сваком кораку, у свакој локалној самоуправи чини да Србија буде лепша и боља земља за живот. Шта је главна тема, зашто треба да се руши Александар Вучић? Па наравно, због питања које је сада, полако али сигурно, све више на дневном реду, то је Косово и Метохија. На ово питање имамо три политике у Србији: једна је она коју води Александар Вучић, одговорна, државничка политика која тражи компромис, да Србија не буде понижена и да се нађе решење које ће нам са једне стране омогућити даљи развој и напредак, а с друге стране онемогућити било какво будуће проливање крви и нове сукобе. Друга политика је политика оних који немају никакву идеју и који кажу да шта год Вучић буде рекао, они ће бити против тога. И трећа политика је политика коју посебно морамо да демаскирамо и то нам је заједнички задатак. То је политика лажних патриота који кажу да је најбоље решење замрзнути конфликт. Ако су Срби и Албанци у конфликту и ако Срби замрзну конфликт, то не значи да ће и Албанци да замрзну конфликт. Да ли ће то баш бити окидач да они кажу, ок, ви се замрзавајте, а ми ћемо да вам протерамо све Србе са КиМ. И шта ће онда вајне патриоте да раде? Хоћемо ли да гледамо како нам протерују народ или ћемо да реагујемо па да опет уђемо у сукоб са НАТО пактом? Која је од те две опције боља за Србију? Кажу да се промене међународне околности па ће онда Србија не знам ни ја шта. А ја вас питам, колико ће Срба живети у енклавама за 20, 30 или 50 година?

Ми данас имамо довољно аргумената за политику коју водимо. Ако СНС данас нема довољно аргумената да покаже како се одговорно, озбиљно, државнички и домаћински управља, онда не знам када ће ко имати тих аргумената. Не постоји крај у Србији у коме се нешто не гради и не ради, пре свега захваљујући раду и енергији Александра Вучића, рекао је поред осталог, Јованов.

– Ми морамо да одржимо јединство, пре свега на локалу, то је јединство једне ћелије у организму, а организам је читава Србија. На тај начин ћемо Александру Вучићу да дамо пуну подршку да оно шта ради, за шта се бори и улаже велику енергију, да то има смисла. Битно је да верујемо у будућност Србије коју води Александар Вучић. Све што је до сада обећао у Србији, он је урадио, па чак и немогуће ствари. За решавање националног питања потребно је национално јединство, рекао је Ђуровић на крају тирбине.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial