Skip to content

Document Header

Трибина Српске напредне странке

Трибина Српске напредне странке published on

У врњачком Биоскопу, 29. септембра одржана је трибина Српске напредне странке. Присутне је најпре поздравио Бобан Ђуровић, председник ОО СНС и председник Општине.Tribina SNS

– Ми немамо проблема у нашем Одбору. Функционишемо тимски од самог оснивања. Наш Одбор функционише од 2008. – 2009. године у компактном, истом саставу Никада нисмо имали деобе и несугласице. Наравно, не влада апсолутизам, већ странку води група људи. Наш Одбор од 2009. до данас није изгубио ниједне изборе у Врњачкој Бањи, па чак и оне тешке изборе 2012. године када је било преломно и када се није знало да ће СНС бити оно што данас јесте, рекао је Ђуровић.

–  Октобар месец у који улазимо је посебан месец за СНС зато што 27. октобра  славимо нашу крсну славу, Св. Петку, али, славимо и 21. октобра рођендан наше странке. За девет година дете се роди, прохода, научи да пише, рачуна, прави прве несташлуке, али, за првих девет година рада СНС коју води председник државе Александар Вучић, урадили смо много више од тих првих корака. Променили смо Србију на боље, рекао је Зоран Бабић, члан Председништва СНС и директор „Коридора“.

Присутнима се обратио и Небојша Симовић, начелник Рашког округа.

– Сви заједно, с вама, смо остварили велике резултате. Бања која је била већ на коленима, која није имала гостију, напуштене хотеле, девастирану привреду, све оно што је имало и Краљево.Сви смо ми, када је било најтеже, стали на црту, препознали смо оно што је најбитније за наше породице, за наше пријатеље, а то јесте једна богатија, лепша Србија, рекао је Симовић.

На крају трибине обратио се Дарко Глишић, председник ИО СНС. Он је рекао да не памти кад је почео састанак у неком одбору без повишеног тона и грдње.

– Хоћу да вам се захвалим, пре свега што сте сложни, што сте добри, што сте показали другима и што ће мени ово користити као пример где год да одем, да им покажем да слога, солидарност, сарадња, заједнички наступи и стремљење ка неком циљу, доносе резултат. И људи то морају да схвате, јер где год одете, видите да сваког до себе, првог сарадника, првог комшију, најближег пријатеља само гледају да саплету, само гледају да му буду неко ко ће му помоћи да што пре пропадне, а не пробају да заједнички нешто ураде па да се онда заједно поносе са неким резултатом. И на жалост, то је неки наш усуд због кога смо можда испаштали свих ових деценија у претходном периоду и претпостављам да је ово прекретница и да сте ви један од примера. Не једини одбор. Постоји још добрих одбора, али, један од оних који треба да буде пример.

Што се саме Бање тиче, она јесте се променила у последњих пет година. То може свако да види. Дакле, онај ко то не жели да види, онда нека каже да не жели, али, иако не жели, ако жели нешто лоше да каже, опет не може да измисли много лоше јер је то толико очигледно и толика је разлика између 2012. и 2017. године да би излишно било шта о томе говорити. Треба да чувате вашу стабилност. Увек ће се појавити неки проблем. Треба између вас да га решавате. Подршку сву могућу сте зарадили добрим радом и односом. Што будете сложнији, више ћете подршке споља добијати. Ви сте добар пример страначке организације. На нама је ту да помогнемо шта можемо, рекао је, поред осталог, Глишић.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial