Skip to content

Document Header

ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ ПОНОВО У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ ПОНОВО У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ published on

Туристичка организација Врњачке Бање освојила је 11. децембра најпрестижнију награду у области туризма  „Туристички цвет“.

Награду традиционално додељује Туристичка организација Србије, за значајна остварења у подизању квалитета туристичких услуга, као и за допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма у Србији.

Tуристичка организација Србије је званични институционални носилац промоције туризма Србије и сваке године додељује највише признање у туризму. ТО Врњачка Бања је ове године проглашена најбољом.  Својим бројним промотивним кампањама и активностима, спроведеним у земљи и региону, Врњачка Бања је привукла велики број домаћих и страних туриста.

Свечаности у Клубу посланика, присуствовао је и Расим Љајић, потпредседник Владе Републике Србије, министар трговине, туризма и телекомуникација. Добитници „Туристичког цвета“ су следећи: У категорији Туристичка организација – ТО Врњачка Бања, у категорији Туристичка манифестација – Међународни витешки фестивал „Деспот Стефан Лазаревић“– „Јust out Manasija“ Деспотовац, у категорији Рецептивна туристичка агенција – „Balkan travel centar“, у категорији Угоститељски објекат за смештај – хотел „Гранд хотел Торник“, Златибор, у категорији Угоститељски објекат за смештај – остали угоститељски објекти за смештај – „Nаtaly Spа“, Сокобања, у категорији Организација или појединац за допринос унапређењу туризма и подизању квалитета туристичких услуга – Археолошки парк „Виминацијум“, у категорији Појединац – др Искра Максимовић, директорка Тврђаве „Голубачки град“. Препознајући значај филмске индустрије, Марија Лабовић, в.д. директора ТОС, уручила је специјално признање асоцијацији „Filmin Serbia““

Награду “Туристички цвет” је установио Туристички савез Србије 21. јуна 1982. године и те године је награда први пут и додељена.

„Туристички цвет“ је 1983. године установљен као трајна награда. Акција се одвијала у два циклуса,  летњем и зимском, а равноправни организатори и реализатори су поред Туристичког савеза Србије били Радио Београд II програм и „Политика експрес“.

Од самог формирања награде категорије су се мењале и прилагођавале тренутној ситуацији у туристичкој привреди Србије. Године 1983. признања су се уручивала у категоријама: место, објекат, појединац, док су се од 1986. године додељивала и признања „Туристички пупољак“ у категоријама: место и објекат.

У периоду од 1982 – 1991. године награда “Туристички цвет” је додељивана сваке године. Како је у периоду од 1992. до 1994. године била у току трансформација статуса Туристичког савеза Србије у Туристичку организацију Србије, у том периоду се није спроводила акција додељивања награде “Туристички цвет”.

Туристичка организација Србије је формирана 1994. године Законом о туризму и награда “Туристички цвет” се поново додељује од 1995. године, сваке године у континуитету.

С.Станојчић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial