Skip to content

Document Header

Туристички техничари освојили сребро у Словенији

Туристички техничари освојили сребро у Словенији published on

Ученици Угоститељско-туристичке школе из Врњачке Бање и ове године учествовали су на Сајму туризма у главном граду Словеније, Љубљани, који је одржан 31. јануара. Тема овогодишњег сајма била је ,,Култура у туризму: Више знања за више туризма.“UTS u Ljubljani

Тим који је представљао школу на овом такмичењу, чинили су ученици трећег разреда, смера туристички техничар: Мина Ивановић, Милица Себић, Тамара Радојичић, Сара Пајић и Александар Ердоглија. Заједно са својим ментором, професорком Зорицом Лазић, дошли су на идеју да као свој туристички производ, у Љубљани, представе излет који носи назив ,,Мирис векова, тамјана и јоргована.“ Овим аранжманом желели су да представе средњи век и благо које Србија може да понуди, а које датира из овог периода.

Излетом су обухваћени најзначајнији споменици културе који се налазе у околини Врњачке Бање и града Краљева. Манастири Жича, Градац и Студеница, тврђава Маглич, и јединствен по свом амбијенту Крстовград, у којем је планирана презентација и дегустација јела која су била служена на двору Немањића.

Цео тим школе на челу са директорком Јеленом Чеперковић и професорком Соњом Вучковић, која је помагала око израде штанда, пружили су изузетну подршку и помоћ ученицима. Тим ученика УТШ освојио је сребрно признање.

За њих је ово јединствено и непроцењиво искуство, а из Љубљане су се вратили са пуно лепих утисака и успомена.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial