Skip to content

Document Header

СМОТРА РЕЦИТАТОРА У ВРЊАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

СМОТРА РЕЦИТАТОРА У ВРЊАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ published on

Заједничком сарадњом драмско-рецитаторске секције Факултета за Хотелијерство и Туризам и врњачке Библитоеке 11. маја је са успехом организовано и одржано такмичење рецитатора.

Организацијом догађаја је са успехом руководио Драган Гвозденовић, студент на Факултету за Хотелијерство и Туризам у Врњачкој Бањи и члан драмско-рецитаторске секције.

Укупно се пријавио 41 учесник, што је два пута више од прошле године, а током неколико сати колико је такмичење трајало, поезију је казивало њих 36. Одмах је било приметно да је ове године организација боља, интересовање веће и што је најважније квалитет показаног већи него прошле године. Такмичење је протекло у пријатној атмосфери, а све учеснике је пажљиво слушао жири у саставу: председник жирија – Сеад Биберовић (професор српског језика и књижевности из Новог Пазара), и чланови жирија – Кристина Вулетић (дипломирана глумица и мастер драмски педагог из Врњачке Бање) и Јасмин Цвишић (дипломирани филмски, позоришни и ТВ редитељ). Модератор програма је била Мина Величковић, студент на Факултету за Хотелијерство и Туризам у Врњачкој Бањи, а догађај је био додатно употпуњен наступом ученица Основне музичке школе „Корнелије Станковић“ из Трстеника, одељење у Милутовцу, предвођених професорком Милом Павловић. Жири је након дужег већања се одлучио да је најбољи био Никола Вељовић из Гимназије „Вук Караџић“ из Трстеника.
Друго место освојила је Уна Ћирић, такође из Гимназије „Вук Караџић“ из Трстеника.
Иза ње на треће место се пласирала Азра Кахровић из Медицинске школе „Два хероја“ из Новог Пазара.
Четврто место освојио је Андреј Јовановић из Гимназије „Вук Караџић“ из Трстеника, док је пето место освојио је Лазар Симић из Гимназије из Краљева. Троје првопласираних је добило новчане награде, док је свих пет првопласираних добило књиге из издаваче делатности врњачке Библиотеке. Драган Гвозденовић нам је након завршетка овог догађаја рекао да је примарни циљ био да се код младих створи неговање културе и афирмација лепог и изражајног говора. Рекао нам је и да иза овогодишњег такмичења стоје вишемесечне припреме и велики труд и рад. Напоменуо му је да и да му годе позитивни коментари у вези успешне организације, али да је награда сасвим заслужено отишла у руке Николе Вељковића, који је победио и прошле године.

М.С.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial