Skip to content

Document Header

У КОНГРЕСНОМ ЦЕНТРУ ХОТЕЛА „ZEPTER“ ОМАЖ МОМИ КАПОРУ

У КОНГРЕСНОМ ЦЕНТРУ ХОТЕЛА „ZEPTER“ ОМАЖ МОМИ КАПОРУ published on

Кабаре „Хало Београд“ је омаж Моми Капору чији су многобројни дарови постали заштитни знак Београда, града који је на његовим сликама, цртежима и књигама попримио обрисе велеграда, јединствене метрополе на свету. Kabare

У представи „Хало Београд“ играју Рада Ђуричин, Владимир Рацковић и Борис Пинговић. Сценарио за ову представу сачинила је Рада Ђуричин од текстова из Капорових књига „011“ и „Сто недеља блокаде“ и музике, делова из познатих песама. То је искрена изјава љубави Београду, покушај да се открије вечита тајна београдског духа, магија његове привлачности.

Публика је уживала у предивној атмосфери кабареа „Хало Београд“ у сали Конгресног центра Хотела „Zepter“, 9. децембра. Славиша Смиљковић, директор Хотела „Zepter“, у договору са Театром „Мадленианум“ организовао је извођење ове представе.

Рада Ђуричин је маестрално водила све присутне кроз разне слојеве текстова о Београду, а који су настали из пера Моме Капора док су је две гитаре дискретно пратиле на том путу.

Момо Капор и Рада Ђуричин дружили су се од студентских дана и успешно су сарађивали. Рада Ђуричин је неке од Капорових текстова адаптирала за сценско извођење.

М.Ст.Ј.

 


 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial