Skip to content

Document Header

У Народној библиотеци “Др Душан Радић” обележен Дан библиотекара

У Народној библиотеци “Др Душан Радић” обележен Дан библиотекара published on

Дан библиотекара који се обележава 14. децембра био је изузетно свечан и леп.Dan bibliotekara 1

Запослени су се са библеотекарима и директором Дејаном Лучићем потрудили да припреме послужење и пиће и да окупе пензионере, сараднике, руководиоце и пријатеље. Том дану посебну важност је дао завршетак радова на кровној конструкцији.

Госте, у првом реду извиђаче радова, надзорне органе, начелнице – представнице локалне самоуправе, директоре и представнике јавних предузећа и установа поздравио је Лучић изражавајући захвалност свима који су учествовали директно или посредно у реализацији значачајног пројекта за Библиотеку, који је заједно са Културним центром Врњачке Бање добила на конкурсу „Градови у Фокусу“. Према речима Дејана Лучића успешно су завршени радови на реконструкцији кровне конструкције где је прво скинут кара таван па између греда постављена три слоја стаклене вуне по 5 цм тако да се добио велики тавански простор. замењене су греде које су почеле да труле, затим је кров подашчан, стављена је фолија па летве и потом постављен цреп, највећи део је купљен нов. Офарбана је столарија са чеоне стране и од старне Трга за културу. Декоративна дрвена конструкција је исто тако реновирана и офарбана као и фасада. Радове је на тендеру добила врњачка фирма „Ватимикс“ д. о.о. која је радове извела у року. Вредност ових радова је 5,5 милиона динара, од чега је Министраство за културу обезбедило четири, а Општина је обезбедила милион ипо динара.Dan bibliotekara 4

У салону Библиотеке премијерно је приказан спот „Зашто волим врњачку Биоблиотеку“, чији је аутор Мирослав Сташић. Практично читаоци су давали одговор на напред наведено питање уз могућност сагледавања, поред основне делатности позајмљивања књига и низ других активности, радионица за децу, књижевне вечери, трибне.

М.В.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial