Skip to content

Document Header

У Новом Селу настављају се радови на верским и образовним објектима

У Новом Селу настављају се радови на верским и образовним објектима published on

У скоро осам векова историје Новог Села, места у коме данас живи око пет хиљада становника, које је скоро 100 година имало општину и преко 120 година школу,  ових дана су у току велике инвестиционе активности на завршетку неколико објеката.novo selo crkva

На Храму у славу и част силаска светог духа на апостоле, који се налази у непосредној близини Малог гробља, подизаног ктиторством породице Вујовић,  почињу радови на уређењу терена и прилаза Цркви са подизањем зеленог мобилијара,  чиме ће овај верски објекат добити коначан изглед. Овај предивни храм довршава се уз помоћ Месне заједнице Ново Село и општине Врњачка Бања, а под будним оком свештеника Радоша Младеновића.

Покушаји изградње Цркве недалеко од Основне школе чињени су више пута али су се контуре овог Храма оцртале 13.фебруара 2016.године, када је свештенство Српске православне цркве из Врњачке Бање освештало место за изградњу другог православног храма у Новом Селу. Темеље је 7.октобра исте године освештао владика Жичке епархије када је храм добио и своје име Црква Светог Симона монаха краља Стефана Првовенчаног у Новом Селу.

 Крајем овог лета. и у току јесени, настављају се зидарски радови па се у зависности од временских услова очекује  подизање куполе као најтежег дела Храма. Свештеник Жарко Дончић обједињује послове око градње Цркве па се од њега могу добити информације путем телефона (064) 157 0025 а отворен је и наменски текући динарски рачун 155-30229-18 и девизни рачун РС 35155000000002867718.novo selo sala

 У ОШ “Бане Миленковић” 2012. године започет је грандиозни објекат Спортске хале који је сплетом разних околности, па и судских процеса шест  година стајао без икаквих инвестиционих активности. Захваљујући општинском руководству уз помоћ министарстава,  обезбеђена су буџетска средства да се овај „Новоселски Скадар”, како га неки назваше, коначно заврши,  а да скоро 400 ђака и предшколаца добије савремену наставу физичког образовања, и да се новоселској младежи омогући адекватан простор за окупљање,  не само у спортским већ и у културним активностима. Извођач радова је првих јесењих дана уведен у посао,  па би свечано отварање могло да се закаже на дан школе 15. маја 2019.године.

 

Жарко Марковић

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial