Skip to content

Document Header

У ОШ “Младост” одржана прва активност пројекта „Обукама ка финансијској писмености ученика основних и средњих школа“

У ОШ “Младост” одржана прва активност пројекта „Обукама ка финансијској писмености ученика основних и средњих школа“ published on

Центар за децу и омладину је у оквиру пројекта „Обукама ка финансијској писмености ученика основних и средњих школа“  успешно реализовао прве планиране активности.

Састанак пројектног тима на коме су подељене улоге, обавезе и одговорности чланова, и на коме је постигнут договор о временском оквиру, реализације обука по школама одржана је 19. јануара. Координаторка пројекта мр Валентина Крстић је обавестила тим да је успешно представила пројекат школама, да је добила одобрења од десет директора и да ускоро очекује потписане сагласности. Водитељи радионица Јелена Михајловић и Мерсида Јандрић ће сарађивати на прилагођавању презентација у складу са узрастом полазника.

Захваљујући високој мотивисаности директора Игора Дрманца, 18. јануара оджана је прва радионица у Основној школи „Младост“ у Врњцима на тему предузетништва.  Поред ученика, директор је одредио једног сарадника, психолога који је присуствовао радионицама. За рад је уступио просторију са обезбеђеним одличним техничким условима. Друге две радионице на теме израда бизнис плана/пројекта и финансије одржане су 25. јануара  са истих двадесетак ученика који су веома активно учествовали у разради пројектних идеја и планирању финансија.

Водитељи радионице биле су мастер економиста Јелена Михајловић и мр економских наука Валентина Крстић, које су радиле са 19 ученика осмог разреда и успеле да их уведу у реални пословни свет и покрену њихов предузетнички дух. Ученици су заиста показали велику заинтересованост за рад, изнели бројне идеје за покретање бизниса, иновације и у четири групе радили конкретно на детаљном разрађивању и планирању  одабраних послова. Према процени водитеља успешно је остварен циљ обука – информисање ученика осмих разреда основних школа и опскрбљивање елементарним знањима у области предузетништва и финансија.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial