Skip to content

Document Header

ПОКЛОН ПАКЕТИ ЗА КОРИСНИКЕ

ПОКЛОН ПАКЕТИ ЗА КОРИСНИКЕ published on

У ПРОСТОРИЈАМА ДНЕВНОГ ЦЕНТРА УРДОУР-А

 

Трећег дана Божића, на дан Св. Стефана Бобан Ђуровић, председник општине посетио је кориснике и запослене у Дневном центру Удружења родитеља деце ометене у развоју како бни им уручио празничне поклоне. У овом Дневном центру 15 је корисника који долазе на целодневни боравак радним данима. На овој малој свечаности, због болести и хладноће нису сви били присутни, али ће сваком од њих поклон бити накнадно уручен. Пакете су добили: Стева, Божа, Јелена, Анђела, Анита и Рајко. Божа је у знак захвалности рецитовао песму, а Рајко показао своје ликовне радове.

Локална самоуправа обезбедила је средства и купила пакетиће које је Центар за социјани рад поделио деци чији су родитељи били корисници једнократне социјалне помоћи, децу смештену у хранитељским породицама и децу смештену у социјалним установама.U prostorijama dnevnog centraURDOUR 1

Председник општине је приликом ове посете од Снежане Прибаковић, главне кординаторке имао прилику да се упозна са начином функционисања, плановима у Новој 2019. години али и да чује и о проблемима и потешкоћама у раду. Снежана је испричала да кориснике по договору и њиховим жељама у центар довози и одвози возач Момчило Мијатовић. То значајно олакшава њиховим родитељима. Проблем је што је комби који имају у веома лошем стању па готово да се не исплати куповати резервне делове и вршити поправке. Родитељи корисника, који нису законски ослобођени, плаћају партиципацију на месечном нивоу од хиљду динара. Доручак добијају од „Меркура“, а ручак од ПУ „Радост“. У Дневном центру раде четири стално запослена и једна волонтерка. Простор којим располажу, по лиценци, довољан је за 15-оро корисника, мада планирају да организују активности на којима би укључивали децу школарце како би их припремили и касније лакше укључили у рад Дневног центра. Било би добро да имају место и киоск где би могли да излажу и продају своје радове које израђују на бројним радионицама.U prostorijama dnevnog centraURDOUR 3 (1)

Бобан Ђуровић је изразио задовољство за начин и поступање упослених у Дневном центру, такође изразио је захвалност Специјалној болници „Меркур“ за друштвено одговорно понашање на уступљеном простору и покривању материјалних трошкова.

Констатовао је и да би просторија требало да буде мало топлија. Локална заједница у прошлој години издвојила је близу три милиона динара за ангажовање радне снаге, али је такође рекао да има привредника попут „Два брата Гочанин“ који су заинтересовани да изграде одговарајући објекат и тако ово Удружење помогну у раду. Ово је уједно прилика да се и многи други укључе и својим донаторством олакшају рад овог удружења.U prostorijama dnevnog centraURDOUR 3 (2)

Председник је обећао да ће помоћи при куповини новог комбија за превоз корисника како би њихов долазак у Дневни центар био што безбеднији, као и у реализацији других пројеката Удружења родитеља деце ометене у развоју. М.В.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial