Skip to content

Document Header

У сусрет 42. Фестивалу филмског сценарија

У сусрет 42. Фестивалу филмског сценарија published on

Светском премијером „Корена“ у продукцији РТС у понедељак 13. августа почиње 42. Фестивал филмског сценарија на Амфитеатру у Врњачкој Бањи.Plakat 42

Сем „Корена“ врњачка публика моћи ће да види још 14 филмских остварења, превасходно из Србије, али и из Македоније и БиХ у пост фестивалском програму „Преко плота“ 18.августа.
На овогодишњем 42. ФФС публика ће у пет фестивалских дана гледати „Сенке над Балканом“ Драгана Бјелогрлића, „Месо“ Саше Хајдуковића, „Изгредници“ Дејана Зечевића, „Хоризонти“ Светислава Драгомировића, „О бубицама и херојима“ Петра Пашића, „Гранде Пунто“ Вање Хован, „Едерлези рајзинг“ Лазара Бодроже, „Нигде“ Предрага Велиновића, „Проклети пас“ Драгана Пешикана“, „Бандити у потрази за мамом „ Косте Ристића, „Патуљци са насловних страна“ Милорада Милинковића и „Заробљено време“ Милана Никодијевића.
У пратећим програмима фестивала и ове године биће Школа филмске драматургије „Слободан Стојановић“, на којој ће предавачи бити Никола Пејаковић, Ђорђе Милосављевић, Димитрије Војнов и Иван Велисављевић. Школу филмске критике водиће новинар Владимир Џудовић, док ће публици бити представљене и књиге „Више од истине, Кадијевић о Кадијевићу“ и „Критички водич кроз српских филм 2000-2017“.
Овај 42. ФФС биће специфичан и по томе што ће имати и свој пратећи музички програм.

У понедељак,  13. августа на новом Тргу културе у Врњачкој Бањи у 19 h публици ће се представити „Коља и 4 прста“ док ће на истом месту и у исто време наредних фестивалских дана филмску музику свирати „The boneshakers“.
У срадањи са РТС – ом ове године одржаће се и симпозијум на тему „ТВ филм на филмском фестивалу“ чији ће модератор бити Небојша Брадић, док ће након симпозијума у врњачком биоскопу 16. августа бити приказане и три ТВ драме „Београдска трилогија“ Биљане Србљановић, „Павиљони“ Милене Марковић и „Не играј на Енглезе“ Владимира Ђурђевића.
У среду 15.августа гости 42. ФФС посетиће родну кућу Соње Савић у Доњој Горевници код Чачка
О три награде 42. ФФС који се одржава у години великог јубилеја за Врњачку бању одлучиваће жири у саставу Иван Велисављевић , Бошко Руђинчанин и Бојан Вулетић. Уметнички директор 42.Фестивала филмског сценарија је глумац Марко Живић, организатор Културни центар Врњачка Бања , а покровитељи Министарство културе и информисања и Општина Врњачка Бања.

Добродошли на 42. Фестивал филмског сценарија у Врњачкој Бањи од 13. до 17.августа.
Фестивал јубилеја!

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial