Skip to content

Document Header

У Врњачкој Бањи одржано Балканско првенство у брдском трчању

У Врњачкој Бањи одржано Балканско првенство у брдском трчању published on

Врњачка Бања је од 4. до 6. маја била домаћин 10. првенства Балкана у планинском трчању. Првенство су организовали Балканска атлетска федерација и Атлетски савез Србије, уз техничку помоћ Спортског центра Врњачка Бања и покровитељство Општине Врњачка Бања.v.banja brdsko trcanje

Церемонија отварања се одиграла испред ресторана „Банбус“ у петак 4. маја, а том приликом су се такмичарима, којих је било око сто обратили представници Балканске атлетске федерације, Атлетског савеза Србије и представници локалне самоуправе. На овогодишњем првенству Балкана у брдском трчању су учешће узели такмичари и такмичарке из Албаније, Бугарске, Црне Горе, Македоније, Румуније, Турске и Србије, а такмичили су се у јуниорској и сениорској категорији.brd.trc.

Старт и циљ свих трка је био испред комлекса „Банбус“, стаза је била кружна, један круг је износио два километра, а трчало се кроз шуму Борјак.brds.trc

На церемонији отварања 10. првенства Балкана у брдском трчању, први се такмичарима и присутнима обратио Слободан Бранковић, европски првак на 400 метара из 1992. године, а сада директор Атлетског савеза Србије који је рекао да је брдско трчање млада дисциплина и да се поред тога са успехом читаву деценију организује балканско такмичење, те реч дао Добромиру Караминову, првом потпредседнику Европске атлетске федерације. Он је у свом говору истакао изузетну физичку спремност која је потребна за брдско трчање и захвалио се Атлетском савезу Србије на организацији овог такмичења, као и Општини Врњачка Бања и Спортском центру Врњачка Бања. Испред општинске самоуправе, такмичарима је угодан боравак и добре резултате пожелео Иван Џатић, заменик председника Општине.

Од наших такмичара најбољи резултат су постигли јуниори Вељко Савић, Илија Миленковић и Игор Марковић, који су екипно освојили треће место, што је прво тимско одличје за Србију од када се ово такмичење организује. Невена Јовановић је код сениорки у трци на десет километара замало остала без трећег места у узбудљивом финишу. Код сениора у трци на 12 километара је победио Рарес из Румуније, други је био Јулдрим из Турске, а трећи Гергов, Бугарска. Код сениорки је тријумфовала Нинова из Бугарске, за њом је била још једна бугарска такмичарка Хадјалкова, а треће место је освојила румунка Балтои. У јуниорској конкуренцији је на десет километара доминирала Турска (Аздат, Хусеин и Кенан), док је код јуниорки  прва два места припало Турској (Оздемир и Гур), а треће је припало румунки Хечичо.

Првенство је организовано врло успешно на задовољство свих учесника.

 

М.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial