Skip to content

Document Header

Ученици УТШ заблистали у Крањској Гори

Ученици УТШ заблистали у Крањској Гори published on

У Крањској Гори, од 2016. године одржава се Међународни кулинарски фестивал Крањска Гора. Од 8. до 11. маја такмичили су се кулинари из Италије, Турске, Србије, Хрватске, Македоније, Русије и Словеније.lazar (1)

Милан Шибак, Владимир Одаренко, Лазар Миловановић, Нина Јевђић, Јасмина Ивановић, Алекса Петровић, Тијана Ракић, Лав Грдан  и Никола Глигоријевић су понос Угоститељско-туристичке школе јер су се са овог такмичења вратили богатији не само за вредно искуство, већ и са 4 златне, 2 сребрне и 4 бронзане медаље.šibak (1)

– Наравно, како је наша школа лидер међу школама и младим талентима у области угоститељства и туризма ни ове године нисмо пропустили  учешће на овом престижном Фестивалу на ком се може много научити како у области за коју образујемо наше ученике као и о самом односу организатора према учесницима самог такмичења. Врхунско искуство у оквиру Фестивала смо као и претходних година заокружили  учешћем наших младих нада. Они су и као и много пута до сада представили школу у најбољем светлу освајајући медаље у свакој дисциплини у којој су узели учешће. Наша школа је ове године узела учешће у све четри такмичарске категорије и за сваку категорију однела заслужене медаље. Морамо  истакнути да су наши ученици били најмлађи учесници Фестивала и самим тим њихове медаље сијају још блиставије. Наравно, уз ову златну децу су били њихови ментори – наставници који су им помогли да стечено знање и умешност изнесу на прави начин. Свакако, ништа мања морална подршка није заостала ни од наше директорке Јелене Чеперковић, која  сваке године улаже велике напоре да наставници и ученици Угоститељско-туристичке школе из Врњачке Бање посете и узму учешће на што више такмичења, фестивала и смотри и тако поспеши реализацију струке која је стуб ове школе. Традиција учешћа наше школе на такмичењима се наставља и у следећој школској години, а резултати ће доћи сами по себи, с обзиром да смо ми колектив који се труди да сваком надареном и мање надареном ученику посвети индивидуалну пажњу  јер свако од њих има различите могућности и интересовања које треба усмерити на прави пут. Наши резултати потврђују да смо били и остали колектив стручности и будућности на челу са професионалним и надасве стручним руководством школе, рекла нам је Маријана Јањић, наставник посластичарства.deca

Уprinc (1)Ученици УТШ такмичили су се  у припремању националног јела на модеран начин; у припремању јела, модерна кухиња; у артистици (изложени експонат) и у посластичарству (торте, изложени експонати). Медаље су освојили предвођени менторима: Миленко Милосављевић, Немања Милосављевић и Биљака Кљајић  (наставници куварства), Маријана Јањић и Дејан Јањић (наставници посластичарства).

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial