Skip to content

Document Header

Учешће гимназијалаца на Међународном фестивалу науке

Учешће гимназијалаца на Међународном фестивалу науке published on

На Међународном фестивалу науке „Тутин фест 2018“ од 22. до 24. јуна учествовали су млади научници из Србије , Црне Горе и БиХ.tutin fest 1

Својим знањем и умећем представили су се успешни млади научници  из Врњачке Бање, Сјенице, Тутина, Рожаја, Јабланице, Живинаца, Плава, Гусиња, Новог Пазара, Врбаса, Пријепоља и Петнице, који је ове године по први пут одржан  у овом делу Србије, у Тутину.

Врњачку Гимназију представиле су ученице другог разреда Гала Станковић и Мина Прибаковић, као и Павле Котлајић, ученик првог разреда. Ученике су предводиле професорке Емилија Косовац и Јасмина Бисерчић.

Фестивал је имао за циљ промоцију науке и образовања кроз представљање рада основних и средњих школа,  где су ученици својим вршњацима веома успешно презентовали поставке из области имунологије, биологије, физике, хемије, медицине, фармације, технике, аутоматике и рачунара…

Машта, добро расположење, непрекидна жеља за новим сазнањима и нестрпљивост у прикупљању информација кроз занимљиве, модерне и нове методе буде жељу код младих генерација за бављењем научним радом и истраживањем. Манифестацију је организовало и реализивало Удружење “Пештерско-газиводска ЕКО лига“, уз помоћ Амбасаде Швајцарске и Општине Тутин.

ВеСт

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial