Skip to content

Document Header

Угоститељска школа угостила Русе

Угоститељска школа угостила Русе published on

Представници Московског образовног центра „Виктор Талалихин“ –  менаџмент школе и три ученика од 15, маја у посети су Угоститељско- туристичкој школи у Врњачкој Бањи.uts i rusi

Татјана Панова, заменик директора Московског образовног центра, Јелена Капранова и Виктор Гримов, представници менаџмента школе, као и ученици Дмитриј Родионовскиј, Андреј Сиренин и Артур Хусаинов размениће своја искуства са наставницима и ученицима врњачке Угоститељско-туристичке школе.

По речима директорке УТШ  Јелене Чеперковић, сарадња са школом из Русије започета је на њену иницијативу, тако да су прву посету из Русије имали пре две године, приликом које су остварили договор да учествују на 15. Међународном  шампионату у Москви у сфери туризма и угоститељства. УТШ је тада достојно представила Србију, имали су веома запажене резултате, освојили су златну медаљу  за „Тематски сто“ – „вечера на  двору Немањића“.

„Ово је узвратна посета, а као њен резултат потписаћемо уговор о обављању стручне праксе. Одређени број ученика из наше школе боравиће две  недеље у Москви, обављати праксу, а затим ће ученици из Русије практичну наставу имати у Врњачкој Бањи. То је и циљ њихове посете- договор о обављању  праксе. Конкретизоваћемо датум  око реализације  праксе у Врњачкој Бањи, односно у Москви“ – изјавила је Јелена Чеперковић.ruski uceni u uts na praksi

„Московски образовни центар „Виктор Талалихин“ носи име по хероју Другог светског рата, који је завршио нашу школу. Ми смо један од највећих московских школских комплекса. У нашем саставу налазе се вртић, основна школа, средња школа (колеџ). У колеџу школујемо профиле као у УТШ у Врњачкој Бањи. Јако смо поносни на међународну сарадњу коју остварујемо. Ту смо да са директорком Јеленом унапредимо нашу будућу сарадњу и да се договоримо око детаља“ – истакла је Татјана Панова, заменица директора школе из Москве.

Н. П.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial