Skip to content

Document Header

Угоститељско-туристичка школа прославила славу

Угоститељско-туристичка школа прославила славу published on

У новом ресторану „Истра“, 27. јануара Угоститељско-туристичка школа прославила је школску славу, Светог Саву.uts

Велики број гостију уживао је у новом амбијенту ресторана, а био је и у прилици да проба укусне специјалитете које су припремили за вечеру најбољи млади кувари предвођени својим менторима, уз послуживање најбољих ученика.

Обред сечења колача вршили су свештеници Саша Ковачевић и Часлав Јовановић, а колачар је био Раде Перовић.

– Окупили смо се овде да прославимо крсну школску славу, ја бих рекао и славу свих нас Срба, што у земљи, што у расејању, нашег Светог Саву. Драги моји, личност Светог Саве, његов лик и дело, ево и дан данас, вековима светли и показује нам пут којим треба да иде наш народ, којим треба да иде наше поколење. Славећи Светог Саву славимо живога Бога, славимо Свето Јеванђеље, славимо заповести његове и међу осталим народима се издвајамо као светосавски народ, као народ православни, као народ хришћански. У томе, пре свега, велику дужност, велику одговорност има школа, свака школа па и ова школа која је свима нама у локалу за понос и дику, а и не само нама који живимо у Врњачкој Бањи већ и широм наше лепе Србије, рекао је у свом обраћању отац Саша Ковачевић.uts 2

– Привилегована је свака институција или појединци који могу да окупе оволики број људи – пријатеља школе. Зато вам драги пријатељи хвала за долазак. Лик и дело нашег првог књижевника, духовника, учитеља, дипломату славимо  већ  27 година у континуитету. Тако и вечерас у овом реновираном здању прослављамо најсветије српско име, Светог Саву. Наша слава је одлична прилика да се свима вама захвалим што сте се одазвали нашем позиву, али и вама који  сте нам помогли током протеклих година. Зато ми дозволите да у неколико минута се јавно захавалим: Општини Врњачка Бања и општинској управи, директорима установа у Врњачкој Бањи, директорма и власницима хотела и других угоститељских објеката у В. Бањи, Краљеву и Копанику, посебно хотелу „Соларис“, „Краљу“ и „Краљевим чардацима“, СПЦ, Факултету ХИТ, Предузећу „Интерклима“ В. Бања, надзорним органима и пројектантима, управитељу и председнику УО наше Фондације „Милан Вуковић“, колачару Радету Перовићу, колегама који по многим критеријумима слове за једне од најбољих у Рашком округу али и шире, пензионерима којисе радују сваком успеху своје школе, свим нашим бившим и садашњим ученицима, а најбољи ученици –  такмичари са својим наставницима приређују и служе ову славску вечеру, рекла је Јелена Чеперковић, директорка УТШ.

Свечана вечера са музичким програмом протекла је у дивној атмосфери захваљујући љубазним домаћинима славе.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial