Skip to content

Document Header

Угоститељско туристичка школа путем светосавља и успеха

Угоститељско туристичка школа путем светосавља и успеха published on

Школска слава Св. Сава прослављена је достојно у духу богате традиције Угоститељско туристичке школе у Школском ресторану. Нов ресторан окупио је велики број гостију, пријатеља Школе.

????????????????????????????????????

На понос наставника ученици су се потрудили да што боље услуже госте и да са менијем за вечеру оставе утисак да су натпросечно савладали теорију и праксу и усвојили знања својих ментора који несебично испуњавају своју улогу о чему сведоче бројне освојене награде.

????????????????????????????????????

Славски обред обавили су свештеници Саша Ковачевић и Часлав Јовановић. Колачар је био Драгомир Живковић Шеки, генерални менаџер, директор Хотела „Извор“ у Аранђеловцу и директор Хотела „Парк“ у В. Бањи, као бивши ученик Школе.

– Наша слава идеална је прилика да се захвалим свим колегама који су прошле године обележили јубиларне године рада: 10 година – Јелена Атанасковић, Маријана Ђурађевић, 20 година – Војкан Васић, Владимир Тодоровић и Ивана Ђукић, 30 година – Олга Топаловић и Сола Никић и 35 година – Миланка Милосављевић. Прошле године троје колега отишло у пензију: Милан Попадић, Васица Милић и Драган Роглић и ја сам заиста привилегована што сам имала прилику да радим са њима, рекла је Јелена Чеперковић у поздравном обраћању.

– Изузетна част и задовољство ми је што имам прилику да на овај начин учествујем обележавању овог светог дана. Желим да се у име Фондације „Милан Вуковић“ захвалим и да Школи пожелим да и даље успешно ради и осваја награде и признања и сигуран сам да са директорком Јеленом Чеперковић то неће бити тешко. Ми бивши ученици смо јако поносни, пратимо шта се дешава у Школи и трудимо се да будемо логистика према нашим могућностима, рекао је Драгомир Живковић. Он је потом у име Фондације уручио награде куварима и кулинарским техничарима. Треће место на школском интерном такмичењу освојила је Милица Ракоњац, друго место Филип Милутиновић, а прво место припало је Николи Јовановићу.

Гости су уживали у приређеној вечери. Предјело: Везана салата од пилетине, ролница качкаваља, крашки врат, сува печеница, маслине и главно јело: Пуњени батак са сланином и сиром, сос од печурака, париске кнедле, шаргарепа, брокули. 

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial