Skip to content

Document Header

Упознавање са различитим религијама кроз игру

Упознавање са различитим религијама кроз игру published on

У Хотелу „Лидер С“ у Врњачкој Бањи, од 1. до 9. априла окупило се 39 учесника из 11 земаља,  како би реализовали другу фазу пројекта „Развијање нових алата за интеррелигијски дијалог“ у организацији НВО „Iuventa“. Пројекат је подржан у оквиру Ерасмус+ програма у оквиру акције КА2  „Изградња капацитета“.Iuventa 1

– Ово је тренинг за мултипликаторе где учесници пројекта тестирају и уче како да користе друштвене игре које су учесници семинара у децембру прошле године креирали. Реч је о јединственим играма на свету, са тематиком упознавања различитих религија и промовисањем интеррелигијског дијалога. Међу самим учесницима има припадника разних религија: православаца, католика, протестаната, муслимана, а неки учесници воде порекло из Вијетнама и Колумбије.

Креирано је шест друштвених игара и оне ће бити постављене на веб сајтове свих партнерских организација и биће доступне свима да их скину и користе. До септембра, учесници ће игре промовисати и користити у својим локалним срединама. Штзампаћемо и приручник са објашњењима игара и подацима о двадесетак различитих религија. Он лајн приручник ће свима бити доступан, рекла нам је Дијана Пушкар, председник НВО „Iuventa“.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial