Skip to content

Document Header

УРДОУР обележио Светски дан јабука

УРДОУР обележио Светски дан јабука published on

Поводом Светског дана јабука, 20. октобра, УРДОУР је на Променади 27. октобра организовао специјалну радионицу посвећену јабуци, која спада међу најздравије воће у нашој земљи.Dan jabuke E

Постоји више од 7.000 различитих сорти јабука. Јабука спада у веома корисне намирнице, јер је богата витаминима Ц,А, Е, Б1, Б2, Б6, бета каротеном, влакнима, калијумом, калцијумом, фосфором, гвожђем и магнезијумом. Јача имунолошки систем организма, а има утицаја и у борби против вируса, бактерија, а и штити организам и од прехладе.

– Поводом Дана јабука ми смо организовали промоцију здравог живота. Наиме, поставили смо штанд и рекламирали смо воће које се не конзумира довољно у свакодневном животу, а то су јабуке. Изашла су деца из Удружења, њихови учитељи и васпитачи, као и волонтери. На штанду имамо разне рецепте за колаче од јабука, имамо и плодове јабука са заставицама са поруком „Једна јабука на дан држи доктора ван“, рекао нам је Марко Сарамандић, волонер УРДОУР-а.

Ова акција имала је хуманитарни карактер, прикупљање новца за рад Удружења родитеља деце ометене у развоју. Хумани људи који су се одазвали акцији награђивани су са дивним рецептима за слаткише од јабука, а добијали су и прекрасне, свеже, једре јабуке.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial