Skip to content

Document Header

УРУЧЕНА ДОНАЦИЈА УЧЕНИЦИМА ОШ „ПОПИНСКИ БОРЦИ“

УРУЧЕНА ДОНАЦИЈА УЧЕНИЦИМА ОШ „ПОПИНСКИ БОРЦИ“ published on

Представници „Miller Lovefesta“, уз подршку Општине Врњачка Бања, поделили су заштитне маске ученицима ОШ „Попински борци“. Уручење ове донације, којој је присуствовао и председник општине, БобанЂуровић, је само још једна у низу хуманитарних акција „Miller Lovefesta“, која се реализује у Врњачкој Бањи из које је Фестивал потекао пре 14 година и у којој се годинама успешно организује.

„Иако смо у овој години претрпели велике губитке, желимо да покажемо да нам је здравље наших школараца и свих суграђана на првом месту, јер смо сви свесни колико се вирус брзо шири.Такође смо свесни да, нажалост, сви родитељи нису у могућности да деци приуште сваки дан нове маске и овом донацијом смо хтели да и њима макар мало помогнемо. „Miller Lovefest“ је фестивал који је потекао и који успешно траје дуги низ година управо у Врњачкој Бањи и, када год имамо прилику, настојимо да заједници вратимо добрим делима. Тако смо у априлу, на врхунцу пандемије, донирали визире медицинском особљу Специјалне болнице „Меркур“, а сада смо одлучили да помогнемо основцима и да им олакшамо полазак у школу“, истакао је оснивач Фестивала Марко Вукомановић.

„Miller Lovefest“ је у протеклих 14 година свог постојања био део, али и иницијатор бројних хуманитарних акција, а за донацију маски кажу да је гест који је само почетни корак истицања захвалности заједници у сусрет петнаестој годишњици постојања Фестивала.

Уручењу донације присуствовао је и председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић који је том приликом истакао да је Фестивал овом донацијом дао добар пример другима да се укључе и помогну својој заједници колико су у могућности.

„Желим да се у име Општине Врњачка Бања захвалим представницима „Miller Lovefesta“  на овој донацији и надам се да ће њихов гест мотивисати бројне врњачке компаније да и оне помогну у заштити здравља наших школараца за које је веома важно да, и ове школске године, остану сконцентрисани на добре резултате, а не на вирус, а на нама је да им то и омогућимо“, изјавио је Ђуровић. Председник општине осврнуо се и на одлагање Фестивала и истакао да је одлука донета после заједничког састанка представника Фестивала и локалне самоуправе: „Донели смо тешку одлуку да одложимо манифестацију која је веома важна за наше место, али смо се водили, пре свега, идејом да морамо заштитити здравље наших суграђана. Одлагањем Фестивала изгубили су, не само Фестивал, него и цела Врњачка Бања, али то је била најисправнија одлука како бисмо спречили ширење вируса“.

Директорка ОШ „Попински борци“, Славица Живковић изразила је велику захвалност Фестивалу на донацији која школи много значи и истакла уверење да је ово само почетак добрих дела за безбрижну наставу и образовање наших основаца.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial