Skip to content

Document Header

УРУЧЕНЕ ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ „ЦЕНА МИНУС ЗА 3+“

УРУЧЕНЕ ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ „ЦЕНА МИНУС ЗА 3+“ published on

 ПОКРЕТ ЗА ДЕЦУ „ТРИ ПЛУС“ И ЛОКАЛНА САМОУПРАВА УРУЧЕНИЛИ ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ „ЦЕНА МИНУС ЗА 3+“

У сали Биоскопа 11. марта владала је посебна атмосфера. На једном месту окупили су се рпдитељи са децом, породице које имају троје и више деце и осетила се необична енергија, снага. Наиме, организовано је уручење „Поносних картица“ које омогућавају родитељима са троје и више деце од којих је бар једно млађе од 18 година да остварују попусте и бенефите за целу породицу. 

– Покрет за децу „Три плус“ је удружење грађана које има за циљ да својим мерама и активностима подржи породице са троје и више деце. Покрет за децу „Три плус“ својим деловањем жели да све актере друштвеног и политичког живота, заједно са институцијама наше земље мобилише како би постали свесни одговорности за демографску структуру Србије у будућности. Поносни смо на све своје реализоване пројекте, као и на оне који ће се у будућности реализовати, рекла је Далиборка Несторовић, потпредседница Покрета за децу.  

– Покрет за децу Три плус је основан 2017. године, са циљем да Србију оставимо нашим потомцима, онакву какву смо је наследили од наших предака. То је Србија у којој нисмо мањина, него већина. Наши преци су ратовали, крварили, гинули да бисмо ми данас имали своју отаџбину. Савремено време није доба жртвовања и умирања, али јесте доба рађања, како би нас у будућности било више. Статистички подаци су поражавајући јер нам указују да ћемо као народ нестати уколико се овакав тренд настави.

Суштина је да не буде 200 породица са троје и више деце, него, даће Бог да нас буде много више. Дугујемо велику захвалност локалној самоуправи Врњачке Бање. Морате бити поносни на Општину Врњачка Бања, зато што од 169 локалних самоуправа којим смо понудили да реализују овај пројекат, прихватило је само 11.

Картица је само једно мало зрно онога што желимо. Ми смо предложили 15 мера социјалне подршке и погодности које би се већим делом спроводиле преко локалних самоуправа и чији је циљ да се на тај начин покаже поштовање према породицама са троје и више деце и охрабре друге породице да крену тим путем: Месечна финансијска накнада до 18-те године најмлађег детета; умањење обавеза за комуналне услуге, умањење пореза на имовину према броју деце; умањење обавеза приликом регистрације возила према броју деце; бесплатан вртић и једно зимовање или летовање за треће и свако наредно дете; бесплатне школске књиге, школске ужине, продужени и целодневни боравак у школама за треће и свако наредно дете; бесплатан паркинг за породице са троје и више деце; бесплатно тренирање у спортским клубовима које финансирају локалне самоуправе; персонализована картица на име мајке са троје и више деце која омогућава бесплатне услуге и попусте у привредним и правним субјектима; веће студентске стипендије за децу студенте из породица са троје и више деце; да Национална служба за запошљавање родитеље са троје и више деце представи као приоритет уколико се налазе на евиденцији незапослених лица и померање старосне геранице за одлазак у пензију мајкама са троје и више деце на 55 година, рекао је Владица Гавриловић, председник Покрета за децу „Три плус“ и представио портал преко кога власници Поносне картице могу добијати поклоне.

– Драги родитељи и још дража децо, велика ми је част што имам прилику да вас поздравим у име локалне самоуправе. Од петнаестак мера које сте поменули, ми већ неколико примењујемо у нашој локалној самоуправи. Заједно можемо да победимо ову пошаст тако што ви имате изузетно добру идеју, тако што држава мора да да подршку са својим мерама, а наша локална самоуправа за свако новорођено дете даје 20.000 динара, за свако дете које пође у први разред ми дајемо 4.000 динара, свако треће дете има бесплатну ужину, свако треће дете које је корисник дечјег додатка има бесплатну екскурзију, свако треће дете кроз скупштинску одлуку има бесплатан превоз на територији Општине…

Велику захвалност треба да искажемо привредницима који су показали велику друштвену одговорност, рекао је Иван Џатић, заменик председника општине, честитајући родитељима који су добили Поносне картице.

Овом приликом подељено је око 180 картица родитељима који су већ поднели захтев. Родитељи који нису поднели Општини захтев за картицу, могу то да учине у наредном периоду.

Власници Поносне картице могу остварити попусте широм Србије. Висока школа за пословну економију и предузетништво даје 20% попуста на цену школарине. Толики попуст дају и Академија Оксфорд и NS PRO Group за курсеве страних језика. Попусте одобравају и Win Win, Dm, Pertini toys, Tiffany, Ђак… У Врњачкој Бањи, бесплатно чланство понудили су: Центар за децу и омладину, КК Баскет, ФК Гоч, ФК В. Бања, ФК Футсал, Женски фудбалски клуб, ФК Врњци, Џудо клуб Гоч… Попуст од 50% даје Фризерски салон „Ирена“, Еuro car Станић на реглажу, „Триас“ на офталмолошке прегледе а 30% јефтиније услуге понудили су Зуботехничка лабораторија „Вита“, Фото Видео Студио Симић и МобиФискал на услуге сервиса. Педесетак привредника и спортских клубова, за сада, понудило је попусте породицама са троје и више деце.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial