Skip to content

Document Header

УСКЛАЂЕНОСТ РАДА ВРЊАЧКОГ ДОМА ЗДРАВЉА НА ВИСОКОМ НИВОУ

УСКЛАЂЕНОСТ РАДА ВРЊАЧКОГ ДОМА ЗДРАВЉА НА ВИСОКОМ НИВОУ published on

Врњачки Дом здравља у оквиру редовне посете, 8. децембра, обишли су представник Агенције за акредитацију здравствених установа Србије Владо Давковски и оцењивачи др Јадранка Бонић и др Срђан Томић. Akreditacija DZ e

ДЗ „Др Никола Џамић“ има акредитацију за период од 2017. до 2024. године. Редовна посета обухватила је проверу усклађености рада ове здравствене установе са стандардима за акредитацију у току њеног трајања и подразумева преглед здравствене установе, документације и планова за унапређење квалитета.

Директорка Дома здравља, др Весна Малићанин поднела је исцрпан извештај о раду Установе, уз посебан осврт на велику инвестицију комплетне реконструкције зграде, вредне преко милион и по евра, чија је прва фаза завршена, а ускоро почиње реализација друге фазе.

–  Министарство за популациону политику и министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић доделила нам је у вредности од 1,4 милиона динара уз партиципацију локалне самоуправе комплетну опрему за гинекологију. Увели смо психофизичку припрему за труднице. Добили смо од Женског центра „Милица“ ултразвучни апарат новије генерације којим може да се ради преглед дојке, абдомена, штитна жлезда, крвни судови. Увели смо прегледе за возаче, за ношење и држање оружја. Што се тиче сарадње са локалном самоуправом, она је одлична последњих шест година, препознају и вреднују беле мантиле. Последњи финансијски план који је достављен Општини је 14 милиона, прихваћен је. Максимално нам излазе у сусрет. Зановили смо возни парк са четири нова лежећа аутомобила. Два смо ми финансирали, а два Општина и од пре пар дана још два мања санитетска возила од Општине, за потребе Кућне неге и Хитне службе. Имамо циљ да у 2019. години обезбедимо возило ремобиле за Службу хитне помоћи. Пре пар дана добили смо донацију од Банке Societe Generale од 70.000 динара. Аплицирали смо пројекте ка Амбасади Чешке где је најреалније да ћемо добити једно теренско возило од двадесетак хиљада евра, а према Амбасади Немачке за индустријске машине за веш, а ка Амбасади Јапана за рентген апарат, рекла је др Весна Малићанин.

Свако од вођа тимова Дома здравља укратко је реферисао о новитетима, процедурама, статистичке податке и анализу везано за последњих годину дана, а оцењивачи су им постављали питања како би се што целовитије упознали са радом. Посета је завршена обиласком зграде Дома здравља.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial