Skip to content

Document Header

Успех УТШ у Украјини

Успех УТШ у Украјини published on

Од 1. до 3. јуна у Тржном центру „Панорама“ у украјинском граду Черновци oдржано је Међународно првенство кулинарске уметности „Best Cook Fest Junior 2016“. UTS Ukrajina

Врњачку Бању одлично су представила тројица кулинарских техничара, ученици трећег разреда, које су предводили професори куварства Миланка Милосављевић и Милош Чолић. Ученици су пред светски познатим звездама кулинарске уметности и међународним судијама демонстрирали знање, вештине и способности стечене у УТШ. Златну медаљу за национално јело освојио је Никола Јовановић, а освојио је и сребрну медаљу. Алекса Јаблановић освојио је два друга места, док се Марко Катић окитио са два бронзана одличја.

–Поносна сам што и после шест међународних такмичења у овој години мотивација и квалитет рада није опао ни код ученика, ни код наставника. Привилегија је руководити установом која је скоро сваког месеца припремала ученике за такмичење ван наше земље и промовисала Школу и Врњачку Бању. Зато је и интересовање осмака за наше профиле из године у годину све веће, казала нам је директорка УТШ Јелена Чеперковић.

–Такмичили су се кувари до 25 година старости из 18 земаља (Турска, Белорусија, Израел, Саудијска Арабија, Исланд, Молдавија, Пољска, Аустрија…). Конкуренција је била веома јака. У свакој дисциплини било је по 20 такмичара. Ученици су самостално радили у боксу, пред публиком и судијама који су оцењивали укус, изглед јела, технике рада. Време је било ограничено на 45 минута. Могу да кажем да су се наши ученици изузетно снашли. Велико интересовање је изазвало наше национално јело сервирано на модеран начин „Домаћински врт“, спремљен од аутентичних намирница – ораха, јабука, овчијег сира, похованог кајмака, јагњећег филеа.., рекла нам је Миланка Милосављевић, професор куварства.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial