Skip to content

Document Header

Успела вежба евакуације деце

Успела вежба евакуације деце published on

Малишани и запослени из вртића „Радост“ 15. новембра су учествовали у тактичко-показној вежби Ватрогасне јединице у Врњачкој Бањи, у оквиру које су се, по утврђеном сценарију, евакуисали из објекта коме прети пожар.Evakuacija u vrticu E

У фокусу вежбе је, пре свега, била евакуација 170-оро деце и 40-оро запослених. Сценарио је обухватио симулацију пожара на импровизованој кућици од картона, у дворишту Вртића. Симулацијом евакуације која је обављена за два минута и четрдесет секунди руководио је Марко Јаковљевић, референт за заштиту од пожара.

– Вежба успешно одрађена. Мислим да је јако важно да се деца упознају са опасностима пожара од најранијег узраста. Кроз ове вежбе деца постају свесна опасности ватре, што се данас и видело по њиховој реакцији на паљење импровизоване кућице. У овом Вртићу безбедност је на јако високом нивоу, имамо функционалне евакуационе излазе, системи за гашење пожара су редовно одржавани и тестирани, инсталација се редовно проверава, рекао је Марко Јаковљевић.

Ова вежба је нарочито значајна за запослене у вртићу „Радост“ с обзиром на то да су управо они спровели евакуацију. У томе су се одлично снашли, лепо су расподелили задатке и испоштовали редослед евакуације, при чему су водили рачуна о безбедности деце.

Припадници Ватрогасне јединице су након вежбе објашњавали малишанима какве их опасности вребају од пожара и стрпљиво одговарали на њихова питања.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial