Skip to content

Document Header

Успеси виолиниста из Врњачке Бање

Успеси виолиниста из Врњачке Бање published on

У текућој школској години, 28. децембра, почела је сезона такмичења за виолинисте из Музичке школе „Стеван Мокрањац“, из издвојеног одељења у Врњачкој Бањи, у класи проф Анушке Николић, на „Гитар арту“ у Шапцу.Violinisti na takmicenju

Наступио је дуо виолина – гитара, Александар Илијовски и Реља Јаковљевић, у категорији камерних ансамбала. Освојили су прво место, а треба истаћи да се се представили пред најеминентнијим професорима гитаре у зељи.

На међународном такмичењу „Даворин Јенко“, у Београду, 9. марта, овај дуо такође је добио највише оцене жирија. Током извођења петнаестоминутног програма публику су освојили са несвакидашњим извођењем песме „Stairway to heaven“ групе „Led Zeppelin“. У Музичкој школи „Станислав Бинички“ у Београду, 16. марта одржано је такмичење ученика основних музичких школа „Бинички“. Врњачку Бању су представљали: Ивана Шеровић, као најмлађи извођач из класе проф. Анушке Николић, која је освојила прву награду, Милица Петрушић је освојила другу награду, док је Александар Илијовски традиционално освојио прву награду.

– Ове године су такмичења кренула неуобичајено рано, већ у првом полугодишту и то је захтевало озбиљан рад професора и велико одрицање деце, посебно што смо ове године по први пут наступили у саставу виолина – гитара. Посебан изазов за мене као професора био је рад на споју ова два инструмента, рекла нам је проф. Анушка Николић.

М. Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial