Skip to content

Document Header

Успеси виолиниста из Врњачке Бање

Успеси виолиниста из Врњачке Бање published on

У текућој школској години, 28. децембра, почела је сезона такмичења за виолинисте из Музичке школе „Стеван Мокрањац“, из издвојеног одељења у Врњачкој Бањи, у класи проф Анушке Николић, на „Гитар арту“ у Шапцу.Violinisti na takmicenju

Наступио је дуо виолина – гитара, Александар Илијовски и Реља Јаковљевић, у категорији камерних ансамбала. Освојили су прво место, а треба истаћи да се се представили пред најеминентнијим професорима гитаре у зељи.

На међународном такмичењу „Даворин Јенко“, у Београду, 9. марта, овај дуо такође је добио највише оцене жирија. Током извођења петнаестоминутног програма публику су освојили са несвакидашњим извођењем песме „Stairway to heaven“ групе „Led Zeppelin“. У Музичкој школи „Станислав Бинички“ у Београду, 16. марта одржано је такмичење ученика основних музичких школа „Бинички“. Врњачку Бању су представљали: Ивана Шеровић, као најмлађи извођач из класе проф. Анушке Николић, која је освојила прву награду, Милица Петрушић је освојила другу награду, док је Александар Илијовски традиционално освојио прву награду.

– Ове године су такмичења кренула неуобичајено рано, већ у првом полугодишту и то је захтевало озбиљан рад професора и велико одрицање деце, посебно што смо ове године по први пут наступили у саставу виолина – гитара. Посебан изазов за мене као професора био је рад на споју ова два инструмента, рекла нам је проф. Анушка Николић.

М. Ст.Ј.

Please follow and like us:

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial