Skip to content

Document Header

Усвојен ребаланс Одлуке о буџету за 2017. годину

Усвојен ребаланс Одлуке о буџету за 2017. годину published on

На дневном реду редовне  12. седнице  СО Врњачка Бања која је одржана 29.новембра, нашле су се 22 тачке и пет тачака допуне.redovna sednica

Одборници су на почетку седнице усвојили Одлуку о престанку одборничког мандата за Дејана Лучића, одборника Јединствене Србије због подношења оставке а затим је потврђен мандат одборнику Јединствене Србије, дипл. економисти Бранки Милошевић.  Такође је усвојен Извештај о остварењу прихода и расхода буџета општине Врњачка Бања у периоду од 01. јануара до 29. септембра текуће године као и ребаланс Одлуке  буџету општине такође за текућу годину. У наставку седнице одборници су усвојили  Одлуку  о изградњи, постављању и одржавању споменика, спомен обележја и скулптуралних дела на територији општине Врњачка Бања. Основ за доношење   ове одлуке регулисана је надлежност јединица локалне самоуправе да врши послове у вези са заштитом културних добара и подстицања развоја културног и уметничког стваралаштва. Средства за спровођење ове одлуке биће предвиђена буџетом за 2018. годину. У оквиру ове тачке, одборник Вујић је дао предлог да се треба сетити врњчанина Зорана Дебељака који је прошле године преминуо и евентуално неку улицу у Врњачкој Бањи  назвати по њему. Одборници су усвојили Одлуку  о отуђењу непокретности  из јавне својине а ради се о парцели код хотела „Славија“.

-Поносан сам што се врши продаја земљишта због неких виших интереса а то је да Врњачка Бања добија нове садржаје и тако обогаћује своју понуду а жао би ми било да  земљу морамо да поклањамо да бисмо довели неког инвеститора. Суштина је да су све продаје биле вема успешне и да су све биле јавне, рекао предсе4дник Бобан Ђуровић обративши се скупштини а везано за ову тачку дневног реда.  Разлози за доношење Одлуке о изменама и допунама Плана општег распореда места за постављање монтажних објеката и опреме на територији општине Врњачка Бања садржани су у сугестијама и предлозима заинтересованих странака . У даљем току седнице усвојена је Одлука  изменама и допунама Одлуке о образовању Савета за здравље на територији општине као и Одлука о приступању изради Локалног плана јавног здравља . Са жељом да се идентификују проблеми, препознају групе са натпросечним ризиком од незапослености  и осмисле мере активне политике запошљавања којима би се деловало на узроке проблема и тиме смањиле разлике у погледу ризика од незапослености, усвојена је Одлука о покретању процеса израде локалног акционог плана  запошљавања општине Врњачка Бања за 2018.годину. Одборници су такође усвојили Одлуку  о утврђивању назива улице у Штулцу, наиме, на иницијативу потпредседника Владе РС и министра унутрашњих послова, др Небојше Стефановића, улица у насељено месту Штулац добила је име по настрадалом припаднику Жандармерије  Стевану Синђелићу. Дате су сагласности на Измену програма рада и финансијског плана Центра за социјални рад и  на Статут Народне библиотеке „Др Душан Радић“. За директора Центра за социјални рад именована је Сандра Миодраговић.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial