Skip to content

Document Header

Вече поезије и етно музике

Вече поезије и етно музике published on

Још једно успешно догађање у Народној библиотеци „Др Душан Радић“. Представљање књиге „Ветар и дажд“ Верољуба Вукашиновића заједно са наступом етно групе „Руно“ изазвало је велику пажњу и привукло завидан број посетилаца у салон Библиотеке у четвртак 12. априла.etno vece

Након уводних речи директора Дејана Лучића уследило је извођење неколико нумера врњачке етно групе „Руно“ која изводи и негује традиционалну музику са ових простора. Затим је Вукашиновић из своје актуелне збирке песама „Ветар и дажд“ прочитао неколико изабраних песама, да би се на то надовезало обраћање професора Милоша Петровића који је детаљније говорио о поезији Верољуба Вукашиновића. Уследио је још један блок песама групе „Руно“, да би након тога Верољуб Вукашиновић, иначе директор трстеничке Библиотеке, представио публици још неколико својих песама. Ваља рећи да додатни квалитет песмама даје управо сам аутор који их врло деликатно и са мером износи пред слушаоце.v.vukas.

За крај овог врло лепо конципираног споја поезије и традиционалне музике који је оставио јако леп утисак на посетиоце уследило је још једно извођење групе „Руно“ пре којег је вођа састава Александар Милутиновић представио чланове ове врњачке етно групе, као и њихове госте на овом наступу Предрага Недељковића, кларинетисту београдске филхармоније и гајдаша Владана Радисављевића.

 

М.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial