Skip to content

Document Header

Велики успех младих каратиста “Падобранца”

Велики успех младих каратиста “Падобранца” published on

У Хали „Младост“ у Чачку  11. марта  одржано је првенство Карате савеза уже Србије за полетарце, пионире и наде.paDOBRANAC 1

Ово су уједно биле и квалификације за првенство Србије које ће бити одржано у Сомбору почетком априла. На првенству је учествовало преко 700 такмичара из 62 клуба целе Србије без Београда и Војводине.

 КК „Падобранац“ је  на овом првенству имао шест својих представника у појединачној и екипној конкуренцији.  Као и увек, каратисти „Падобранца“ кући су се вратили са три освојене  медаље и то две у екипној конкуренцији и једна у појединачној конкуренцији.

 Медаљу у појединачној конкуренцији освојио је Андрија Адамовић (2005) кате, треће место, док му је у борбама за мало измакла медаља, тако да је у борбама у категорији – 35 кг освојио четврто место.

Појединачно су још наступали Нина Младеновски (2011) кате, и Миа Рсовац (2006) борбе. Нажалост, оне нису успеле да се докопају медаља.PADOBRANAC 2

У екипној конкуренцији каратисти „Падобранца“ су наступили са две екипе и обе су успеле да освоје медаље. Екипа женских нада у саставу: Марија Радичевић, Мина Ђорђевић и Миа Рсовац- кате екипно,  освојиле су друго место, и такође екипа женских нада у саставу Теодора Ивановић, Марија Радичевић, Мина Ђорђевић и Миа Рсовац- борбе екипно, освојиле су треће место.

Ово је велики успех каратиста „Падобранца“ с обзиром да се ради о олимпијском каратеу. Клуб је од прошле године члан Карате федерације Србије, а само сениори ове федерације могу се квалификовати за Олимпијске игре и наравно предстојећу Олимпијаду у Токију 2020. године.

У току је упис у Карате школу КК „Падобранац“ којом руководи тренер Небојша Јовановић, мастер професор физичког васпитања и спорта, црни појас 5. дан и међународни карает судија. Упис је бесплатан и за сву децу од првог до четвртог разреда . Прва три месеца чланарина се не плаћа. Информације на телефон 064 20 94 521.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial