Skip to content

Document Header

(Видео) Отворен производни погон фирме Цветекс

(Видео) Отворен производни погон фирме Цветекс published on Нема коментара на (Видео) Отворен производни погон фирме Цветекс

Отворен је производни погон фирме Цветекс у Врњачкој Бањи, која би до краја 2016. године требала да упосли 100 радника.DSC_0131

Специјализовани произвођач спортске опреме „Цветекс – Београд“, 11. априла 2016. године, отворио је производни погон у Врњачкој Бањи, тачније у Новом Селу, поред магистралног пута Краљево – Крушевац.  Поменут производни погон до краја календарске године, требао би да упосли 100 радника, док се по програму и раду пословања ове фирме у наредној години, очекује отварање још 300 нових радних места.

Свечаном почетку рада присуствовали су посланик у Народној скупштини Републике Србије, Зоран Бабић, председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, са сарадницима, заменик директора Националне службе за запошљавање, Драган Сикимић и генерални директор фирме Цветекс, Стојан Цветојевић.

„Ја сам изузетно везан за Врњачку Бању, још од времена када је омладински рукометни клуб из Врњачке Бање играо лигу шампиона. У то време, био сам техничка подршка у опреми. Иако је било и других места где смо могли да инвестирамо, одлучили смо се управо за Врњачку Бању, између осталог и због те љубави према њој, из неких ранијих времена. Оно што морам нагласити, могућност производње и запошљавања је доста велика и искључиво зависи од организације и ангажмана“, речи су Стојана Цветојевића, генереалног директора фирме Цветекс.

Цветекс је породична фирма, основана 1993. године,  у Београду, где данас има неколико производних погона, а која се бави производњом спортске опреме. Цветекс сарађује са домаћим и страним фирмама, где пласира своје производе, а основни циљ је унапређење квалитета, услуга и ширење производње, односно капацитета, рекао је господин Цветојевић и позвао младе људе у Врњачкој општини да се обуче за овај посао.DSC_0172

„Тренутно нема толико квалификоване радне снаге, да бисмо одмах могли да их дамо у производну линију, како бисмо кренули са оном продуктивношћу коју захтевају партнери, а што ми можемо постићи временом и обуком. Отварање производње обављено је у рекордном року у Врњачкој Бањи, захваљујући разумевању локалне самоуправе и доброј пословној клими која нас је дочекала у Врњачкој општини“, закључио је Цветојевић.

„Реформском политиком Владе Александра Вучића, Србија је напредовала на Дуинг бизнис листи за 32 места. Наравно, желимо да Србија и даље напредује и да уђе у првих 20 држава по добром инвестиционом амбијенту. Цветекс је препознао Врњачку Бању, као добру инвестициону средину за улагање, због чега сам им изузетно захвалан. У претходних годину дана, Влада Александра Вучића, привукла је директних страних инвестиција за милијарду и седамстотина милиона евра. На основу тих инвестиција отворено је 120000 нових радних места. Оно што желимо ове, али и у будућим годинама је да се наша привреда заснива на директним страним инвестицијама, али и на малим и средњим предузећима, као што је то Цветекс. Због тога је Влада Републике Србије, само ове године, издвојила шеснаест милијарди и шесдесет милиона динара, како би мала и средња предузећа ширила своју производњу, да би запослила нове људе, да би купила нову опрему, нову технологију, нове машине, као што смо могли да видимо у овом погону Цветекса, у Врњачкој Бањи. Овим путем желим да пошаљем поруку младим људима у Србији, младим људима у Врњачкој Бањи, да након завршеног факултета, средње школе, заната, остану овде, да започну свој посао у Србији, да запосле и себе, али и друге људе. За такве подстицаје Влада Републике Србије је издвојила средства, као што је издвојила средства за женско предузетништво, јер мислим да су жене стуб сваке куће, али такође, да у будућности могу бити стуб и кључ наше привреде“, рекао је народни посланик Зоран Бабић.

С.У

Please follow and like us:
20

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Primary Sidebar

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial