Skip to content

Document Header

(Видео) Положен камен темељац за изградњу Националног тренажног ватерполо центра

(Видео) Положен камен темељац за изградњу Националног тренажног ватерполо центра published on

У понедељак 11. априла 2016. године, положен је камен темаљац, чиме је почела изградња Националног тренажног ватерполо центра у Врњачкој Бањи.бобан

Министар омладине и спорта, Вања Удовичић, народни посланик Зоран Бабић и представници општинског руководства положили су камен темељац на место изградње Националног тренажног ватерполо центра у Врњачкој Бањи и тако означили почетак извођења прве фазе радова чија је вредност 150 милиона динара.

Овом чину присуствовали су представници Општине, извођачи радова Alex engineering & construction из Београда, подизвођачи Амига из Краљева и Техноградња из Крушевца, као и представници пројектантске куће Форма Антика из Ниша.

Прва фаза подразумева изградњу приземља објекта површине од 3800 m2  којим се стварају услови за монтажу два базена из “Арене”,  димензија 34×25 и 33×21 m,  као и изградњу базена за непливаче 25×12,5 m и извођење инфраструктурних радова на хидротехничким и електро инсталацијама.

Рок за завршетак радова је половина јуна ове године, када је планирана монтажа базена коју ће извести фирма „Myrtha Pools“ из Италије.

Базени ће бити у функцији током летње сезоне, а већ од јесени биће расписан  јавни позив за другу фазу, тј. изградњу анекса, пратећих садржаја, трибина и кровног покривача,  инвестиције вредне око 3,5 милиона евра.

Завршен објекат биће површине 12.000 m2, а базен димензије 33×21 m биће смештен у отвореном делу Националног тренажног ватерполо центра.

Врњачка Бања на овај начин постаје кућа наших златних ватерполиста, а ставрају се адекватни услови у којима ће будуће генерације развијати свој таленат.  Национални ватерполо тренажни центар заједнички је пројекат Владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта и Општине Врњачка Бања.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial