Skip to content

Document Header

(Видео) Положен камен темељац за изградњу Националног тренажног ватерполо центра

(Видео) Положен камен темељац за изградњу Националног тренажног ватерполо центра published on Нема коментара на (Видео) Положен камен темељац за изградњу Националног тренажног ватерполо центра

У понедељак 11. априла 2016. године, положен је камен темаљац, чиме је почела изградња Националног тренажног ватерполо центра у Врњачкој Бањи.бобан

Министар омладине и спорта, Вања Удовичић, народни посланик Зоран Бабић и представници општинског руководства положили су камен темељац на место изградње Националног тренажног ватерполо центра у Врњачкој Бањи и тако означили почетак извођења прве фазе радова чија је вредност 150 милиона динара.

Овом чину присуствовали су представници Општине, извођачи радова Alex engineering & construction из Београда, подизвођачи Амига из Краљева и Техноградња из Крушевца, као и представници пројектантске куће Форма Антика из Ниша.

Прва фаза подразумева изградњу приземља објекта површине од 3800 m2  којим се стварају услови за монтажу два базена из “Арене”,  димензија 34×25 и 33×21 m,  као и изградњу базена за непливаче 25×12,5 m и извођење инфраструктурних радова на хидротехничким и електро инсталацијама.

Рок за завршетак радова је половина јуна ове године, када је планирана монтажа базена коју ће извести фирма „Myrtha Pools“ из Италије.

Базени ће бити у функцији током летње сезоне, а већ од јесени биће расписан  јавни позив за другу фазу, тј. изградњу анекса, пратећих садржаја, трибина и кровног покривача,  инвестиције вредне око 3,5 милиона евра.

Завршен објекат биће површине 12.000 m2, а базен димензије 33×21 m биће смештен у отвореном делу Националног тренажног ватерполо центра.

Врњачка Бања на овај начин постаје кућа наших златних ватерполиста, а ставрају се адекватни услови у којима ће будуће генерације развијати свој таленат.  Национални ватерполо тренажни центар заједнички је пројекат Владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта и Општине Врњачка Бања.

Please follow and like us:
20

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Primary Sidebar

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial