Skip to content

Document Header

Викенд културе у Врњачкој Бањи

Викенд културе у Врњачкој Бањи published on

Викенд културе који у оквиру прославе великог јубилеја од 28. до 30. јуна организује Туристичка организација Врњачке Бање обилује пре свега концертима каквих до сада није било у Врњачкој Бањи. simf.ork. rts 1
На Видовдан, 28. јуна на Летњој позорници од 21 h одржаће се концерт чувеног Симфонијског оркестра РТС-а, под вођством диригента Бојана Суђића. Овим концертом управо се и отвара сезона на Летњој позорници која носи назив по познатом српском глумцу Данилу Бати Стојковићу.
Дан касније, тачније 29. jуна, на истом месту у 21 часова концерт који следи је Војни оркестар “Станислав Бинички” чији је диригент Војкан Борисављевић. У оквиру овог концерта наступаће и примадона београдске опере, Јасмина Трумбеташ, као и певач Душан Свилар.
Последњи дан јуна резервисан је за параду Војног оркестра из Ниша који је својевремено својим “Маршом на Дрину” освојио публику у Москви. Парада ће се одржати у суботу, 30. јуна од 12 до 14 h код Павиљона у парку.
С обзиром да је Викенд културе поклон свим посетиоцима и мештанима Врњачке Бање поводом јубилеја од 150 година бављења туризмом, улаз на све ове догађаје је бесплатан.

 

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial