Skip to content

Document Header

Влада Пиљак лови сомове крупније од људи!

Влада Пиљак лови сомове крупније од људи! published on

Речне немани огромних чељусти, дужине преко 2 метра, нису реткост на дну реке По, која са свих страна окружује мало место Исола Серафини у Италији,али ретко се могу уловити јер је за то потребна велика снага и скупа опрема.vlada piljak

После низа успешних наступа у каратеу, врхунских резултата, медаља и пехара у земљи, Врњчанин Владимир Пиљак успешно пеца речне немани широм Европе.

Да риболовачке приче нису увек претеривање, као доказ, Влада нам се супериорно осмехује са фотографије на којој се види и грдосија са препознатљивим брковима, огромних чељусти и замислите, дужином од 2.51 м.

Како нам је Влада рекао, Исола Серафини је месташце са неких двадесетак кућа, али мештани овог села, гостољубиви и увек пријатељски расположени према туристима, ни не слуте колику популарност нихово село ужива међу спортским риболовцима.  Река По погодује огромним сомовима  због екстремне ширине и дубине. Ове немани тешко и ретко се ваде, јер их је немогуће извући без обавезног чамца и скупе опреме уз велику снагу и напор.

Већина атрактивних фотографија крупних сомова снимљених претходних година, настале су на југу, у Шпанији, на рекама Рио Сегре и Рио Ебро. Својим спектакуларним уловом Влада доказује да се река По, по бројности улова великих сомова може поредити са европским водама.

 

Веселин Б.Стодић

 

Please follow and like us:

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial