Skip to content

Document Header

Волонтери Црвеног крста одржали предавање у Гимназији на тему “Трговина људима”

Волонтери Црвеног крста одржали предавање у Гимназији на тему “Трговина људима” published on

Вишња Миленковић, Софија Аћимовић и Невена Јаћимовић као волонтери Црвеног Крста Врњачке Бање одржале су почетком марта у Гимназији предавање на тему „Трговина људима“ својим вршњацима, ученицима трећег разреда Гимназије.Trgovina Ljudima

Вишња, Софија и Невена су, иначе, прошле обуку коју су одржали предавачи Црвеног Крста Србије.

– План њиховог рада је да се предавање и едукација обави и у свим основним и средњим школама на територији општине Врњачка Бања као и једна трибина за све грађане Врњачке Бање заједно са менторима из Врњачке Бање и Краљева, рекла нам је Ивана Радивојевић едукатор Црвеног Крста и ментор волонтера Црвеног Крста Врњачка Бања.

Ученици су са пуном пажњом пратили предавање својих вршњакиња. Трговина људима је врста савременог ропства и проблем светских размера који погађа не само земље које се налазе у фази економске и друштвене транзиције, већ и индустријски развијене земље. Од трговине људима појединци профитирају кроз контролу и експлоатацију других. Процене показују да трговци људима годишње зараде између седам и 60 милијарди долара. Жртве трговине људима могу бити жене, деца и мушкарци присиљени, преварени или наведени на проституцију, као и било коју другу форму рада или услуга.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial