Skip to content

Document Header

Врњачка Бања домаћин 10. првенства Балкана у планинском трчању

Врњачка Бања домаћин 10. првенства Балкана у планинском трчању published on

Врњачка Бања је  од 4. до 6. маја  домаћин јубиларног 10. првенства Балкана у планинском трчању, које ће окупити најбоље јуниорке, јуниоре, сениорке и сениоре из седам земаља са Балканском полуострва.planinsko trcanje

На првенству ће наступити око 100 такмичара и такмичарки из репрезентација Албаније, Бугарске, Црне Горе, Македоније, Румуније, Турске и екипе Србије.

Церемонија отварања такмичења биће одржана у петак, 4. маја са почетком у 18:30 часова испред ресторана „Банбус“.

Старт и циљ свих трка биће испред ресторана „Банбус“, стаза ће бити кружна (1 круг = 2km) у шуми Борјак.planinsko trcanje

Очекује се велика борба између изузетно јаких екипа Турске, Румуније и Бугарске, док ће своју шансу за освајање медаља тражити чланови наше екипе, Црне Горе и Македоније.

У Врњачкој Бањи ће током првенства боравити председник Балканске атлетске федерације и први потпредседник Европске атлетске федерације, Добромир Карамаринов, који ће у пратњи директора Атлетског  савеза Србије и потпредседника АБАФ-а, Слободана Бранковића, пружити подршку.

Покровитељ 10. првенства Балакна  у планинском трчању је Општина Врњачка Бања, а организатори су Балканска атлетска федерација и Атлетски савез Србије. Техничку подршку реализацији активности пружа Спортски центар Врњачка Бања.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial