Skip to content

Document Header

Врњачка Бања на Сајму туризма у Москви

Врњачка Бања на Сајму туризма у Москви published on

Представници Врњачке Бање боравили су у Русији, од 21. до 24. септембра, ради учешћа на Сајму туризма у Москви на коме је учествовало 1.500 компанија из 180 земаља света.promocija-banje-sl-2

Туристичка организација Србије потрудила се да  представи  понуду туристичких организација, организатора путовања и хотела. На штанду Србије нашли су се представници Београда, Новог Сада, Врњачке Бање, Пролом и Атомске Бање, Златара, Златибора, а београдски Музеј Николе Тесле представио је „виртуелну реалност Теслиних лабораторија на Лонг Ајленду“.

На Сајму туризма у Москви учествовао је и Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања кога смо по повратку замолили за изјаву.

– У Москви, током Сајма туризма, учествовао сам у унапред договореним састанцима са одређеним туроператерима и заинтересованим купцима – руских ланаца за улагање у Врњачку Бању, по принципу куповине изграђених хотела ( ХТП „Фонтана“, одмаралиште Рекреатурса „Борјак“, „Железничар“, локацију „Путника“ и понуда нових локација за градњу са садржајима термалних купалишта ( ЈП „Бели извор“). Имали смо и састанак са највећим туроперaтером Европе, некада је био немачки, данас је руски TUI. World of TUI, TUI Reise Center Beograd  се бави анализом изворног тржишта, маркетиншким активностима и промоцијом марке TUI и њених суб-компанија, ширењем продајне мреже. Овај туроператер је фокусиран на туристе из Европе и Азије (Кина и Јапан) и покушаћемо да са њима направимо добру конекцију. Овај туроператер ће један број аранжмана за Карлове  Вари преусмерити на бање Србије, на Специјалну болницу „Меркур“. Штанд Србије био  је  један од посећенијих – сваког дана имали смо видео презентацију Врњачке Бање и више разговора уживо,  што је резултирало да неколико нових туроператера најаве долазак у Бању средином октобра, када  ће се директно уговарати  аранжмани са хотелима, изјавио је Ђуровић.promocija-banje-sl-1

Руски туристи налазе се на трећем месту најбројнијих гостију у Србији. По подацима Републичког завода за статистику, за седам месеци ове године туристи из Русије су у Србији остварили 76.233 ноћења.

 

М.В.

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial