Skip to content

Document Header

Врњачка Бања победила Трстеник у “Спортском изазову 2016”

Врњачка Бања победила Трстеник у “Спортском изазову 2016” published on

Врњачка Бања и Трстеник били су данас, 8. октобра учесници манифестације “Спортски изазов” који има за циљ да пробуди свест о значају физичке активности.pobednik-spor-izazova

Трећи по реду, сада већ традиционали “Спортски изазов” окупио је становнике ова два места, а капитени су били олимпијци: стрелац Милутин Стефановићкао капитен Трстеника и кајакш Марко Томићевић , као капитен Врњачке Бање. Победник је Врњачка Бања, са 1752 учесника који су вежбали, што је 6,36 одсто од укупног број становништва, а из Трстеника је вежбало 1520 грађана, што износи 3,54 одсто од укупног броја становника. “Спорстки изазов” се организује са циљем да подстакне што већи број људи на бављење неком спортском активношћу. Велики број такмичара,  љубитеља спорта, рекреативаца, активних спортиста , чланова разних спортских удружења,како из Бање, тако и из Трстеника, учинили су овај “Спорстки изазов” успешним. Учешће у “Спортском изазову” подразумевало је укључењњ у било који спорт, игру, или физичку активност на 15 минута. Марко Томићевић, кајакш, освајач сребрне медаље на Олимпијскимиграма 2016. отворио је данашњи “Спорстки изазов”.

“Драго ми је да сте дошли у оволиком броју, велико је задовољство и част бити капитен Врњачке Бање у овом изазову.Битно је да се крене са спортом, макар прво и рекреативно. А после ко се пробије до врха. Било би сјајно да имамо још олимпијаца. Доста тога зависи и од распрострањености различитих спортова у некој средини и  веома сам  задовољан посећеношћу грађаана Врњачке Бање.
Након Рио де Жанеира сам направио малу већу паузу, али сад ћу са вама да вежбам пуном паром. Надам се да ће нас у току дана бити све више и више да ћемо до краја успети да победимо Трстеник”, рекао је Томићевић.izazov-2016

“Драго ми је што сам ваш капитен. Мислим да је Спортски изазов сјајна идеја. Радује ме што је велики број грађана свих узраста изашло да вежба за победу свог града. Одлична организација за Трстеник, а у Спортски изазов су се укључиле и школе и обданишта, и велики број грађана. Направили су велику гужву, а само у првом сату је са нама вежбало преко 700 људи”, рекао је капитен Трстеника стрелац Милутин Стефановић, који је  био део Олимпијског тима Србије на ОИ  у Рију.

Помоћник председника општине Врњачке Бања Душан Стевановић захвалио се својим сарадницима који су претходних дана помогли у организацији, свим грађанима који су вежбали и посебно Марку Томићевићу који је Врњачкој Бањи донео срећу.

Н.П.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial